Nume
Parola
Vizualizări: 1997
Candidații la bacalaureat au susținut proba la limba de instruire
Chişinău, 8 Iunie 2012 — 29017 de elevi au fost antrenați, vineri, 8 iunie curent, în examenul de bacalaureat la limba de instruire. Proba a fost suținută în 159 centre de examinare.

Cu acest prilej, Ministrul Educației, Mihail Șleahtițchi, a adresat un mesaj de felicitare și încurajare elevilor, administratorilor centrelor de bacalaureat, cadrelor didactice, părinților.

În mesajul său, Mihail Șleahtițchi a remarcat-printre altele-următoarele:
”În viaţa fiecărui om există o etapă esenţială potrivit căreia el se afirmă cu tot potenţialul de care dispune. Există mai multe trepte de manifestare a eului uman care, ancorat în vîltoarea vieţii, se vrea realizat şi împlinit spiritual.

La o asemenea treaptă de afirmare sînteţi şi voi acum. Aş spune că sînteţi chiar la o oră a bilanţurilor şcolare. Vă aflați în faţa unui prag de afirmare, cînd e necesar să măsuraţi achiziţiile intelectuale pe care le-aţi acumulat de-a lungul anilor de şcolaritate.

O vorbă înţeleaptă spune că e greu urcuşul, dar e deosebită clipa de satisfacţie morală a propriilor realizări.

Ministerul Educaţiei este convins că voi, candidaţii la examenele din sesiunea 2012, aveţi măsura valoroasă a cunoştinţelor şi capacităţilor pe care le posedaţi. De aceea, vă dorim un start reuşit astăzi, cînd în toată ţara începe sesiunea de examinare 2012.

Definitorii pentru răspunsurile Voastre vor fi, în această sesiune de examene, intelectul, inteligenţa şi imaginaţia. Acestea vor fi trei condiţii care o să vă măsoare succesul şi o să vă ajute sărealizaţi performanţele dorite.

Republica Moldova are nevoie astăzi de tineri capabili să-i creeze viitorul. Ţara este în aşteptarea unor minţi lucideşi a unor suflete integre, adevărate caractere, aureolate de sentimentul demnităţii de oameni şi de neam.

O mărturie pertinentă în această privinţă vor fi rezultatele voastre, care, la scară naţională, vor comunica indici concreţi despre gradul de cărturărie şi despre locul societăţii noastre în drumul ei spre marea civilizaţie şi cultură. Iată de ce, aşteptăm cu toţii rezultate obiective şi credibile”.

Candidații la bacalaureat vor susține următorul examen marți, 12 iunie curent, la limba străină.