Nume
Parola
Vizualizări: 2035
Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au verificat pregătirea centrelor de examinare
Chişinău, 4 Iunie 2012 — Ministrul Educaţiei, Mihail ŞLEAHTIŢCHI şi Directorul Agenţiei de Evaluare şi Examinare, Adrian Ghicov, au mers la liceul „Nicolae Gogol”, pentru a le ura absolvenţilor clasei a IX-a succes la primul examen din sesiunea 2012, la limba şi literatura română. Ministrul Educaţiei le-a spus elevilor că testele sunt conforme curricula şcolare şi i-a îndemnat să se concentreze pentru a susţine examenul cu succes.
Oficialii au revenit în şcoli după terminarea examenului, pentru a discuta cu elevii despre calitatea testului la limba şi literatura română. Elevii au spus că testul a fost unul interesant, accesibil şi util. Elevii au reuşit să se încadreze în timpul rezervat examenului, pentru a răspunde la toate întrebările din test.
Tot astăzi, Mihail ŞLEAHTIŢCHI s-a deplasat şi la liceul „Antioh Cantemir” pentru a verifica sălile în care va avea loc, mîine, primul examen de bacalaureat din această sesiune, examenul la limba şi literatura română pentru elevii din şcolile cu predare în limba rusă.
Ministrul Educaţiei a verificat dacă sunt respectate toate prevederile Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenelor de absolvire din sesiunea 2012.
Adrian Ghicov, directorul Agenţiei de Evaluare şi Examinare a declarat că toate cele 159 de centre de bacalaureat sunt pregătite pentru desfăşurarea examenelor. Mîine vor susţine primul examen de bacalaureat, la limba şi literatura română, 5576 candidaţi din şcolile cu predare în limba rusă, în 87 de Centre de bacalaureat.
În total, în acest an, vor susţine examene de bacalaureat 29 876 candidaţi.