Nume
Parola
Vizualizări: 1881
Membrii Comisiei Naţionale de Examene s-au întrunit în şedinţă
Chişinău, 4 Iunie 2012 — Membrii Comisiei Naţionale de Examene s-au întrunit, astăzi, 4 iunie, în şedinţă. Şedinţa a fost prezidată de preşedintele comisiei, Mihail Şleahtiţchi, Ministru al Educaţiei. La întrunire a fost prezent şi dl Ruslan Flocea, şef direcţie CCCEC.
Agenda întrunirii a cuprins chestiuni privind aprobarea Comisiilor Republicane de evaluare a lucrărilor de la examenele de bacalaureat, sesiunea 2012. De asemenea, a fost determinată modalitatea de monitorizare a examenelor şi aprobată nominal grupul de delegaţi ai Comisiei Naţionale de Examene şi lista operatorilor care vor înmagazina scorurile de pe testele examenelor BAC. Totodată, membrii comisiei s-au pronunţat referitor la cererile privind susţinerea examenelor, cu titlu de excepţie, în sesiunea curentă.
Ministrul Mihail Şleahtiţchi, a vorbit despre importanţa desfăşurării unei sesiuni transparente şi credibile. Dl ministru a spus şi despre semnalele parvenite în adresa Guvernului şi a CCCEC cu privire la colectarea unor sume impunătoare de către directorii unor instituţii, argumentîndu-le drept necesare pentru o bună organizare şi desfăşurare a sesiunii de examene. „De mai multe ori, cu diferite ocazii, am anunţat că toate cheltuielile pentru examene sînt acoperite din bugetul de stat şi nu este nevoie de acumulat nimic”, a spus dl ministru.
Ruslan Flocea, şef direcţie CCCEC, a declarat că şi la CCCEC parvin informaţii despre colectarea banilor pentru susținerea examenelor. Totodată, a fost convenit, conform acordului de colaborare dintre cele două instituţii, ca inspectorii anticorupţie să fie prezenţi, în timpul examenelor, doar în instituțiile despre care vor deţine informaţii plauzibile că examenele vor fi compromise. Inspectorii vor fi însoţiţi, obligatoriu, de un membru al Comisiei Naționale de Examene, delegat de către ministru.