Nume
Parola
Vizualizări: 1912
Misiune de evaluare a proiectului ”Educație de calitate în mediul rural din Moldova”
Chişinău, 1 Iunie 2012 — O echipă a Băncii Mondiale, în frunte cu Scherezad Latif a vizitat Republica Moldova, în perioada 23 mai – 1 iunie 2012 cu o misiunile de pre-evaluare şi evaluare a unui nou proiect în sectorul educaţiei.
Principalul obiectiv al misiunii a fost de a discuta cu Ministerul Educaţiei şi Ministerul Finanţelor domeniul de aplicare şi activităţile unui nou proiect. Discuţiile s-au axat pe: indicatorii de debursare, noile modalităţi de implementare a proiectului, precum şi stabilirea costurilor componentei de asistenţă tehnică.
Membrii delegației și-au exprimat recunoştinţa faţă de dl Mihail Sleahtiţchi, Ministru al Educaţiei şi angajații Ministerului Finanţelor pentru buna colaborare şi asistenţă în timpul misiunii.
Ministrul Educaţiei, Mihail Sleahtiţchi, a ținut să reconfirme disponibilitatea autorităților de a implementa proiectul ce sprijină reforma structurală în educație.

Proiectul presupune: elaborarea standardelor pentru şcolile de circumscripție, admiterea Republicii Moldova pentru participare la testarea internațională - PISA 2015, evaluarea naţională a tuturor elevilor claselor a IV-a şi a IX-a, instituirea unui Sistem Informaţional de Management în Educaţe (EMIS) consolidat și a sistemului pentru monitorizarea şi atenuarea abandonului şcolar în învăţământul general. Obiectivul proiectului este asigurarea unei educații de calitate pentru toți elevii din Republica Moldova.