Nume
Parola
Vizualizări: 1381
Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) organizează sâmbătă, 02 iunie 2012, Adunarea Generală a CALM
28 Mai 2012 — Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) organizează sâmbătă, 02 iunie 2012, Adunarea Generală a CALM - Căile de edificare ale unui parteneriat și dialog efectiv între guvernarea centrală și cea locală în procesul de descentralizare, modernizare și dezvoltare a Republicii Moldova: a venit timpul să ne ascultam și auzim! Evenimentul va avea loc în incinta Palatului de Cultură al Feroviarilor, bd. Decebal 2, cu începere de la ora 09.00.
La eveniment au fost invitați primarii din toate localitățile Moldovei, președinții de raioane, Președintele țării, Președintele Parlamentului și Prim-ministrul Republicii Moldova, membrii Parlamentului și Guvernului, reprezentanții organizațiilor internaționale, partenerii CALM, reprezentanții corpului diplomatic acreditat la Chișinău.
În contextul adoptării de către Guvern a Strategiei Naționale de Descentralizare și a atenției sporite, pe care o manifestă partenerii europeni față de situația din țara noastră la acest capitol (ex. Recomandările CPLR al CoE, adoptate la sesiunea a 22-a de la Strasbourg din martie 2012), CALM aduce un suport real pentru realizarea angajamentelor asumate de Republica Moldova și creează condițiile unui dialog între administrația publică locală și cea centrală, în cadrul căruia părțile să discute în calitate de parteneri egali, așa cum trebuie să fie de fapt, și nu prin prisma unor rapoarte de subordonare, menținând verticala puterii, așa cum se obișnuiește încă. În acest sens, Adunarea Generală reprezintă o bună oportunitate pentru eficientizarea dialogului instituțional dintre APL și APC, deoarece în cadrul unei sesiuni speciale reprezentanții APL vor avea posibilitatea să adreseze întrebări membrilor Guvernului și împreună să inițieze identificarea soluțiilor viabile la problemele curente.
Ne vom bucura să fiți alături de CALM și reprezentanții administrației publice locale de nivel I și II din întreaga țară, pentru ca împreună să susținem cauza autonomiei locale și a descentralizării financiare.
Pentru informații suplimentare telefoanele 22.35.09, 22.35.29, 22.21.32.35, 060044945 sau la info@calm.md.
Persoana de contact: A. Juncu

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă