Nume
Parola
Vizualizări: 1893
Ateliere de lucru pentru responsabilii de disciplina Educaţie Civică
Chişinău, 24 Mai 2012 — În perioada 21-22 mai curent s-au desfășurat două ateliere de lucru pentru colaboratorii direcțiilor raionale/municipale învățămînt, tineret și sport și conducătorii reuniunilor metodice ale profesorilor de educație civică.
Atelierele s-au desfășurat în baza Acordului de colaborare încheiat între Ministerul Educaţiei și Programul Naţiunilor Unite pentru HIV/SIDA. În baza aceluiași acord, Programul Naţiunilor Unite pentru HIV/SIDA a elaborat un material de suport (curs bazat pe Internet, CD sau telefonul mobil) adresat elevilor și profesorilor pentru predarea/învățarea mai eficientă a disciplinei Educație civică, modulul „Viața și sănătatea – valori personale și sociale”.
Atelierele au avut următoarele obiective:
• Familiarizarea cu suportul didactic bazat pe Internet, CD sau telefonul mobil pentru modulul “Viaţa şi sănătatea – valori personale şi sociale”;
• Aprecierea nivelului de racordare a acestuia la cerinţele curriculumului;
• Completarea suportului cu materiale relevante din experienţa acumulată de către cadrele didactice;
• Antrenarea persoanelor responsabile în utilizarea site-ului pentru ca, ulterior, acestea să acorde suport și consultanță cadrelor didactice la nivel teritorial.
La ateliere au participat reprezentanți din toate raioanele/municipiile republicii, cu excepția raionului Glodeni.