Nume
Parola
Vizualizări: 2042
Măsuri de securitate în preajma sesiunii de BAC 2012
Chişinău, 23 Mai 2012 — Ministrul Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, a convocat coordonatorii grupurilor de lucru pentru elaborarea testelor de examen. La şedinţă au mai participat dl Adrian Ghicov, directorul Agenţiei de Evaluare şi Examinare şi dl Victor Colin, şef direcţie CCCEC.

În cadrul întrunirii ministrul educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, a vorbit despre măsurile întreprinse de către minister în vederea asigurării confidenţialităţii şi securităţii testelor de evaluare. „În acest sens, coordonatorii grupurilor au semnat deja contractul de prestare a serviciilor, angajamentul de asigurare a securităţii testelor, dar şi o declaraţie pe propria răspundere cu referire la păstrarea secretului informaţional. Documentele semnate presupun rigori normative ce se referă la obligativitatea elaborării calitative a instrumentelor de evaluare şi responsabilitatea ce revine fiecărui autor de test la păstrarea secretului informaţiei”, a spus ministrul.

Totodată, ministrul a precizat şi ideea că autorii de teste sunt specialişti binecunoscuţi în domeniul profesat şi cu experienţă bogată în construcţia probelor de evaluare.

Şedinţa a avut loc în contextul acordului de parteneriat pe care ministerul îl are cu CCCEC

Ministerul Educaţiei, conform informaţiilor pe care le deţine, atenţionează întreaga opinie publică şi, în speţă, comunitatea educaţională asupra riscului de a fi induşi în eroare de anumite persoane care ar pretinde/oferi, în schimbul anumitor remunerări , influenţarea procesului de evaluare: material de examen, acces în comisiile de verificare, schimb de note la contestaţii etc.

În legătură cu aceste posibile acte de fraudare, Ministerul Educaţiei solicită să fie informat operativ şi dă asigurări că orice sesizare este examinată, în regim de urgenţă, de către responsabili din cadrul Ministerului Educaţiei, Agenţiei de Evaluare şi Examinare şi sînt luate măsurile de rigoare şi sesizate organele abilitate cu dreptul de a iniţia procedurile de verificare şi luare a deciziilor.

O linie telefonică stă deja la dispoziţia celor care cunosc cazuri de corupţie în sistemul educaţional şi vor să le raporteze. Numărul 23-46-09, este disponibil zilnic, de luni pînă vineri, între orele 08.00 – 17.00.