Nume
Parola
Vizualizări: 2275
Concursul literar “La izvoarele înţelepciunii”, la a 22-a ediţie
Chişinău, 21 Mai 2012 — Ministerul Educaţiei, în parteneriat cu biblioteca pentru copii “Ion Creangă” şi cu Secţia Naţională a Consiliului Internaţional al Cărţii pentru Copii şi Tineret, a organizat sîmbătă, 19 mai, ediţia a 22-a a concursului literar “La izvoarele înţelepciunii”. Ediţia actuală a fost dedicată scriitorului octogenar Spiridon Vangheli. În cadrul acesteia au participat 70 de copii ai claselor primare, învingători ai etapelor raionale şi municipale.
Preşedintele juriului, dr. Adrian Ghicov, directorul Agenţiei de Examinare şi Evaluare, a menţionat faptul că elevii au avut o prestanţă deosebită şi au convins juriul prin răspunsuri argumentative, elocvente şi expresive. Copiii au fost antrenaţi în două probe de competiţie care au vizat viaţa şi creaţia scriitorului Spiridon Vangheli, prezent la inaugurare.
Dna Claudia Balaban, directoarea Bibliotecii „Ion Creangă”, a specificat pentru întreaga audienţă că acest concurs are în vizor elevii cu performanţe în comunicarea literar-artistică şi care, prin probe de selecţie, adeveresc statutul lor de cei mai buni elevi în materia de lecturi valoroase.
Învingătorii vor reprezenta Republica Moldova la etapa finală a concursului care se va desfăşura pe data de 7 iulie 2012 şi la care vor participa elevi şi profesori din judeţele Neamţ şi Iaşi, România.