Nume
Parola
Vizualizări: 3725
INVITAŢIE MEDIA, 22 mai 2012: Inaugurarea Sălii de Kinetoterapie din cadrul Grădiniței nr.76 din Chișinău
Chişinău, 18 Mai 2012 — Fundația Est-Europeană anunță inaugurarea oficială a Sălii de Kinetoterapie din cadrul Grădiniței nr.76 din Chișinău.

Sala de kinetoterapie a fost renovată și echipată pentru copiii cu necesități speciale din cadrul acestei instituții, mulți dintre aceștia suferind de sindromul Down, autism și paralizie cerebrală infantilă, etc.

Prin intermediul proiectului s-a îmbunătățit calitatea vieții copiilor din cadrul instituției, oferindu-le acces la servicii de sănătate și educaționale de calitate.

La lansare sunt invitați: Ingrid Tersman, Amasadorul Suediei în RM, Dorin Chirtoacă, Primar General al Municipiului Chișinău, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, Șef al Departamentului pentru Educație, Tineret și Sport al Consiliului Municipal Chișinău, Sorin Mereacre, Președintele Fundației Est-Europene, Diana Covalciuc, Directorul Centrului Hippocrates și alți oaspeți.

UNDE: Chișinău, Grădinița #76 (str. Dimo 3 /3).

CÂND: Marți, 22 mai 2012

Inaugurarea: ora 10.00

CONTEXT:
Sala de reabilitare din Grădinița nr.76 din Chișinău a fost creată în cadrul Proiectului “Facilitarea implementării Convenției ONU privind Drepturile Omului prin Renovarea și Echiparea Grădiniței pentru Copii cu Necesități Speciale”, implementat de Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Departamentul pentru Educație, Tineret și Sport al Consiliului Municipal Chișinău și ONG HIPPOCRATES din resursele financiare acordate de Guvernul Suediei și Ministerului Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida). Renovarea grădiniței a presupus schimbarea ferestrelor, reparația acoperișului, reparația capitală și dotarea Sălii de Kinetoterapie cu echipament necesar pentru reabilitare. Suma totală pentru această inițiativă a constituit $125,000.

Prin intermediul proiectului s-a îmbunătățit calitatea vieții copiilor din cadrul instituției, oferindu-le acces la servicii de sănătate și educaționale de calitate.

Contacte:
Carolina Blajin, Coordonator Programe / Comunicare, Fundaţia Est-Europeană
tel.: (+373 22) 235-343, etx. 118
e-mail: Carolina.Blajin@eef.md
web: www.eef.md