Nume
Parola
Vizualizări: 2051
Un elev din capitală a reuşit să acumulze punctajul maxim la Olimpiada Republicană de Informatică
Chişinău, 14 Mai 2012 — 600 de puncte, punctajul maxim, a fost acumulat, în acest an, de un singur participant, Griza Daniel, elev în clasa a IX la LT „Orizont” din capitală. El este unul din cei trei deţinători ai locurilor I, la ediţia din acest an a Olimpiadei Republicane de Informatică.
Deţinătorii locurilor I,II şi III au primit premii băneşti din partea Ministerului Educaţiei,dar şi cadouri din partea sponsorilor: tastaturi, mouse-uri şi camere web.
Lista rezultatelor poate fi accesată pe site-ul Ministerului Educaţiei,edu.md.
Sponsorii ediţiei din acest an au premiat şi trei profesori-animatroi. Aceştia au primit cîte un aparat de fotografiat digital, cîte o tastatură şi cîte un mouse.
Ediţia din acest an a Olimpiadei Republicane de Informatică a inclus două probe. Participanţii au avut de rezolvat, utilizînd un limbaj de programare de nivel înalt, cîte trei probleme pentru fiecare dintre probe. Evaluarea soluţiilor a fost realizată în mod automat de un sistem informatic destinat anume acestui tip de concurs.
24 dintre premianţi vor participa, în continuare, la două probe de baraj, în rezultatul cărora vor fi selectaţi membrii lotului olimpic la informatică. Aceşti elevi vor reprezenta Republica Moldova la competiţiile internaţionale de informatică, în anul 2012.
La Olimpiada Republicană de Informatică au participat 179 de elevi, din clasele VII-XII. Concursul s-a desfăşurat în perioada 11-14 mai curent, în incinta Academiei de Studii Economice din Moldova. La concurs au participat învingătorii etapelor raionale/municipale.