Nume
Parola
Vizualizări: 1930
Seminar republican cu directorii adjuncţi pentru instruire practică, din colgiile din ţară
Chişinău, 5 Mai 2012 — Reprezentanţii Ministerului Educaţiei, ai Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, directorii adjuncţi pentru instruire din colegii au participat în cadrul unui seminar republican cu genericul „Sporirea calităţii instruirii practice prin formarea competenţelor profesionale”. Seminarul s-a desfăşurat în incinta Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie din Chişinău.
Maria Golban, consultant în cadrul Direcţiei învăţămînt secundar profesional şi mediu de specialitate a specificat că participanţii la seminar au fost implicaţi în mai multe activităţi didactice de formare profesională. În cadrul activităţilor menţionate s-a pus accentul pe formarea de competenţe. La finele lecţiilor practice, a lucrărilor de laborator, a orelor de practică instructivă, cadrele didactice implicate au indicat competenţa formată la elevi. Multitudinea de strategii didactice utilizate a permis participanţilor la seminar să se familiarizeze cu metode, mijloace şi forme moderne de învăţare şi pregătire profesională.
Ulterior, participanţii la seminar au analizat activităţile desfăşurate şi au venit cu aprecieri, sugestii şi propuneri. În cadrul seminarului, reprezentanţii Camerei de Comerţ a RM au realizat o prezentare axată pe „ Crearea în Republica Moldova a sistemului de pregătire a maiştrilor de instruire profesională”.
De asemenea, administraţia Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie din Chişinău a prezentat participanţilor la seminar baza tehnico-materială a colegiului.