Nume
Parola
Vizualizări: 2174
Probele finale ale concursului „Pedagogul Anului”, ediţia 2012, s-au încheiat
Chişinău, 18 Aprilie 2012 — Pentru participare în etapa finală a concursului „Pedagogul Anului”, ediţia 2012, Comisia de Concurs a selectat 27 de cadre didactice, printre care 8 educatori, 10 învăţători şi 9 profesori.
Participanţii au susţinut o probă de ingeniozitate, au prezentat o lecţie publică şi au improvizat un discurs, în baza unui studiu de caz pedagogic, intitulat sugestiv „În numele viitorului.”
Orele publice s-au desfăşurat, şi de această dată, în clase necunoscute din alte instituţii decît cele din care provin concurenţii. Subiectul activităţii a vizat secvenţa de conţinut din proiectarea de lungă durată pentru clasa respectivă,întocmită de către profesorul titular. Juriul a apreciat gradul de realizare calitativă a obiectivelor operaţionale ale activităţii şi modul de demonstrare a stilului didactic personal.
În baza rezultatelor finale, Comisia de Concurs si Comitetul de Organizare a acestuia vor desemna învingătorii şi vor institui nominalizările pentru concursul „Pedagogul anului” ediţia 2012. Nominanţii vor fi desemnaţi public în cadrul festivităţii dedicate Zilei Profesionale a Lucrătorilor din Învăţămînt, care se va desfăşura în luna octombrie 2012, intr-un spectacol ce-i va avea în calitate de protagonişti.

Învingătorilor din fiecare categorie de cadre didactice , li se va conferi, finalmente, titlul "Educatorul anului", "Învăţătorul anului" şi, respectiv, "Profesorul anului" , precum şi un premiu bănesc în sumă de 50000 lei.