Nume
Parola
Vizualizări: 2083
Au fost premiaţi învingătorii Olimpiadei Republicane de Ecologie
Chişinău, 12 Aprilie 2012 — 24 de participanţi au concurat în etapa finală a Olimpiadei Republicane de Ecologie, pentru elevii din colegi, licee şi şcoli profesionale. Concursul s-a desfăşurat în două etape. În prima fază a concursului elevii au prezentat cîte un proiect în domeniul protecţiei mediului, iar în a doua fază concurenţii au avut de susţinut o probă practică, în laborator.
Cel mai bun rezultat a fost înregistrat de Alexandru Vrednic, elev al Colegiul de Ecologie din Chişinău, care a primit Premiul Mare al Olimpiadei Republicane de Ecologie. El a fost urmat de Constantin Gorea, Colegiul Agroindustrial Ungheni şi Silvia Moraru, Colegiul Naţional de Comerţ al ASEM, care au obţinut diplome de gradul II. Diplomele de gradul trei au fost acordate Nataliei Gavrilenco şi Mariei Coiman, Colegiul Pedagogic „A.Mateevici”, Danielei Raţă, Colegiul Naţional de Comerţ al ASEM, Dianei Ceban, Elenei Melnic şi lui Gheorghe Popa, Colegiul de Ecologie. De asemenea, Comisia de Concurs a acordat şi patru menţiuni pentru Paulina Crab, Colegiul de Industrie Uşoară Bălţi, Corina Josan, Colegiul de Medicină Orhei, Andrei Leontiev, Colegiul Feroviar Bălţi şi Nicoleta Jalbă, Colegiul Naţional de Comerţ al ASEM.
Pe lîngă diplome (de gradul I, II şi III) şi menţiuni, învingătorilor le-au fost acordate şi premii băneşti:
- un premiu, echivalînd cu 2000 de lei;
- două premii, echivalînd cu 1500 de lei fiecare;
- şase premii, echivalînd cu 1000 de lei fiecare;
- patru menţiuni, echivalînd cu 500 de lei fiecare.
Olimpiada Republicană de Ecologie s-a desfăşurat în incinta Colegiului de Ecologie din Chişinău. Concursul a fost monitorizat de Ministerul Educaţiei şi susţinut de Ministerul Mediului al Republicii Moldova.