Nume
Parola
Vizualizări: 3155
Olimpiada Republicană la Chimie a fost inaugurată
Chişinău, 10 Aprilie 2012 — 182 de elevi, din clasele 9-12, din licee, inclusiv din Liceul Nr.2 din Tiraspol şi din colegii, participă, în perioada 8-10 aprilie curent, la Olimpiada Republicană de Chimie. Olimpiada se desfăşoară în incinta Universităţii de Stat din Moldova. La concurs participă învingătorii etapelor raionale/municipale.
La deschiderea lucrărilor olimpiadei, Nadejda Velişco, şef direcţie din cadrul Ministerului Educaţiei, responsabil de olimpiada la chimie, le-a dorit participanţilor succese şi a adus mulţumiri profesorii animatori pentru efortul acestora în pregătirea loturilor olimpice la chimie.
Concursul constă din două tururi, teoretic şi practic, în care participanţii rezolvă probe mai interesante şi mai complexe, în comparaţie cu anul 2011. De asemenea, participanţii la olimpiadă vor avea ocazia să facă o excursie la Mănăstirea Căpriana.
Festivitatea de premiere a învingătorilor, va avea loc marţi, 10 aprilie, ora 16.00, în incinta USM, aula 405, bl.IV.
Învingătorii probei de baraj vor participa la două olimpiade internaţionale de chimie: „D.Mendeleev”, care se va desfăşura în luna aprilie curent, în Astana, Kazahstan şi la Olimpiada Internaţională de la Washington, SUA, care va avea loc în luna iulie 2012.
În anul 2011, olimpicii moldoveni au obţinut la concursurile internaţionale de chimie, 2 medalii de argint şi alte 2 de bronz.