Nume
Parola
Vizualizări: 2035
27 de cadre didactice au susţinut cu succes proba de baraj din cadrul concursului PEDAGOGUL ANULUI
Chişinău, 29 Martie 2012 — Prima probă, în cadrul concursului „Pedagogul anului”, ediţia 2012, s-a desfăşurat, miercuri, 28 martie, în cadrul Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei. Cele 59 de cadre didactice au avut de rezolvat o situaţie didactică, au formulat un răspuns argumentat la o întrebare din psihopedagogie şi au susţinut un test de dirigenţie.

Participanţii la concurs spun că au avut emoţii foarte mari. Radion Blîndu este profesor de matematică la liceul „M.Eminescu” din Bălţi. În fiecare an, discipolii acestuia obţin locuri de frunte la olimpiadele municipale şi naţionale. El a decis să participe la acest concurs pentru a face o sistematizare, totalizare a celor 33 de ani de carieră didactică.

Galina Receanu, educatoare la grădiniţa nr.5 din Glodeni, spune că îi plac provocările, le acceptă şi depune toate eforturile pentru a le depăşi. Se străduieşte să-i conducă pe copii pe căile cunoaşterii, să le creeze o imagine pozitivă despre sine şi să-i facă să aibă încredere în forţele proprii. Ea afirmă că este o competiţie corectă şi speră să iasă învingătoare.

Viceministrul educaţiei, Tatiana Potîng, i-a felicitat pe candidaţi pentru curajul de care dau dovadă, participînd în acest concurs şi a făcut un apel la obiectivitatea şi profesionalismul membrilor comisiei, care urmează să-l selecteze pe cel mai bun dintre cei mai buni.

Pretendenţii pentru faza a doua au fost selectaţi în baza punctajului acumulat.

„Proba de ingeniozitate ad-hoc”, „Ora publică” vor fi susţinute în cadrul grădiniţelor nr.129 şi 196, liceelor „N.Gogol”, „G.Călinescu” din municipiul Chişinău.

Conform Regulamentului, prima etapă, instituţională, a fost organizată în perioada 1 octombrie – 30 noiembrie 2011, iar etapa raională/municipală s-a desfăşurat în perioada 1 decembrie 2011 – 31 ianuarie 2012. La etapa instituţională, au participat peste o mie de cadre didactice, iar la etapa raională/municipală – peste 400 de cadre didactice.
Învingătorii celor două etape, 59 de cadre didactice, au fost delegaţi pentru a participa la etapa a III-a, republicană, a concursului. Aceştia reprezintă învăţămîntul preşcolar (10), învăţămîntul primar (23) şi învăţămîntul secundar-general (26).

Învingătorilor din fiecare categorie de cadre didactice, la etapa a treia, li se va conferi titlul "Educatorul anului", "Învăţătorul anului" şi, respectiv, "Profesorul anului" şi un premiu bănesc în sumă de 50000 lei.