Nume
Parola
Vizualizări: 2475
Ministerul Educaţiei, Agenţia de Evaluare şi Examinare /AEE/ informează că unul dintre obiectivele experimentării testelor de examen îl constituie verificarea corectitudinii ştiinţifice şi docimologice a acestora.
Chişinău, 28 Martie 2012 — Ministerul Educaţiei, Agenţia de Evaluare şi Examinare /AEE/ informează că unul dintre obiectivele experimentării testelor de examen îl constituie verificarea corectitudinii ştiinţifice şi docimologice a acestora.

În acest sens, AEE recunoaşte că în pre-testul de bacalaureat la limba şi literatura română, şcoala alolingvă, aplicat la data de 27 martie curent, au fost admise anumite erori regretabile. Acestea s-au produs urmare construirii testului din compilarea mai multor subiecte elaborate. Precizăm faptul că întreaga responsabilitate o poartă echipa de experţi în domeniu, contractată de către AEE să elaboreze testele pentru această disciplină de examen. În scopul asigurării securităţii informaţiei, nici specialiştii Ministerului Educaţiei şi nici specialiştii AEE nu au acces, conform regulamentului, la variantele de lucru şi la varianta finală a testului de examen, informaţia respectivă fiind în posesia exclusivă a membrilor grupului de lucru.

La solicitarea Ministrului Educatiei, specialistii vizati au formulat explicatii. Pentru excluderea erorilor de orice tip în examenul propriu-zis, ministerul va lua atitudinea de rigoare şi va opera modificări în componenţa nominală a grupului de lucru, abilitat cu responsabilitatea de elaborarea corectă a subiectelor.