Nume
Parola
Vizualizări: 1882
Întrevederea Ministrului Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, cu profesorul american Zbigniew Bochniarz
Chişinău, 28 Martie 2012 — Ministrul Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, a avut o întrevedere, marţi, 27 martie curent, cu profesorul de la Universitatea Harvard , Zbigniew Bochniarz, care a venit într-o vizită în Republica Moldova.
Profesorul Zbigniew Bochniarz şi-a exprimat disponibilitatea de a oferi consultanţă instituţiilor de învăţământ superior din Republica Moldova, care-în curînd- va intra într-un proces de reformare cardinală.
Ministrul, Mihail Şleahtiţchi, a mulţumit profesorului american pentru propunerile făcute şi a menţionat că odată cu adoptarea Codului Educaţiei, atît învăţămîntul secundar profesional, cît şi cel universitar vor intra pe un alt făgaş, cel al ralierii la standardele educaţionale ale lumii prospere. În doar cîteva luni, după toate probabilităţile, în Republica Moldova va demara procesul de elaborare a unor noi paradigme şi a unor noi instrumente de organizare a procesului de învăţare-predare. La acest moment, va fi nevoie, cu siguranţă, de experienţa avansată a experţilor străini, inclusiv de cea a distinsului profesor Zbigniew Bochniarz.
Menţionăm, în context, că dl Zbigniew Bochniarz este profesor la Facultatea de Business de la Universitatea Harvard şi la Facultatea de Administrare Publică de la Universitatea din Washington.