Nume
Parola
Vizualizări: 2093
A fost inaugurată Olimpiada Republicană de Geografie
Chișinău, 25 Martie 2012 — 185 de elevi, din clasele 9-12, vor participa, în perioada 23-25 martie, la Olimpiada Republicană de Geografie. Olimpiada se va desfăşura în incinta Liceului Teoretic “Orizont”, filiala Durleşti. La concurs participă învingătorii etapelor raionale/municipale.
La inaugurarea oficială a olimpiadei, Corina Lungu, consultant superior din cadrul Ministerului Educaţiei, responsabil de olimpiada la geografie, le-a dorit participanţilor succese şi a adus mulţumiri profesorii animatori pentru efortul acestora în pregătirea loturilor olimpice la geografie.
Maria Nedealcov, reprezentant al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, a transmis un mesaj de felicitare, din partea Academiei de Ştiinţe, atît participanţilor, cît şi organizatorilor olimpiadei.
La festivitate au participat membrii lotului olimpic, membrii juriului, reprezentanţi ai Ministerelor Educaţiei şi Mediului, profesorii animatori şi elevii-participanţi la Olimpiada Republicană de Geografie.
În cadrul ceremoniei, diploma de Decan de Vîrstă a profesorilor de Geografie, a fost decernată dnei Profira Vulpe, profesor de geografie, care a aniversat 40 de ani de activitate pedagogică. În ultimii 12 ani, discipolii Dumneaei au reuşit să obţină 18 locuri premiante, în cadrul olimpiadelor republicane la geografie. Iar 32 de discipoli au absolvit facultatea de geografie, la Universitatea de Stat din Tiraspol.
Conform agendei, sîmbătă, 24 martie, ora 09.30, va fi dat startul probelor de concurs.
Festivitatea de premiere va avea loc duminică, 25 martie, ora 10.00, în incinta Liceului Teoretic “Orizont”, filiala Buiucani.