Nume
Parola
Vizualizări: 1970
Elevii din şcolile cu predare în limba rusă participă la Olimpiada Republicană de Limbă şi Literatură Română
Chişinău, 22 Martie 2012 — 150 de elevi din clasele a 9-12, participă în zilele de 21-23 martie curent, la Olimpiada Republicană de Limbă şi Literatură Română, pentru elevii din şcolile cu predare în limba rusă. La concurs participă deţinători ai diplomelor de gradul I, II, III la olimpiada menţionată raională/municipală la Limba şi Literatura Română (şcoala alolingvă).
La inaugurarea oficială, Viceministrul Educaţiei Tatiana Potîng, a dorit participanţilor succese şi multă inspiraţie şi a menţionat că pentru elevii şi profesorii din şcolile cu predare în limba rusă depun efort dublu, pentru a demonstra aptitudini în cunoaşterea limbii române.
La inaugurare au participat, lotul olimpic, membrii juriului, profesorii animatori şi elevii-participanţi la Olimpiada Republicană de Limbă şi Literatură Română (şcoala naţională), care au venit cu un mesaj literar-artistic pentru colegii lor.
Conform agendei, joi, 22 martie, ora 10.00, în incinta Liceului Profesional nr.1, mun.Chişinău, str. I.Creangă, 59, va fi dat startul probei de concurs.
Elevii vor scrie un eseu structurat, conform unor cerinţe precis formulate. Profesorii însoţitori vor participa în cadrul unui atelier didactic, unde vor discuta subiectele de concurs; viziuni didactice de abordare a textului literar la ora de română; tehnici didactice cu referire la înţelegerea textului din perspectiva schemelor-reper.
Festivitatea de premiere va avea loc vineri, 23 martie, ora 09.00, în incinta Liceului Profesional nr.1.