Nume
Parola
Vizualizări: 1653
Instituţiile de învăţămînt primar din comuna Ekaterinovca, raionul Cimişlia, au primit un grant în valoare de 79,102 $
Chişinău, 22 Martie 2012 — Grantul a fost oferit de Guvernul Japoniei, graţie Acordului privind implementarea programului de grant pentru proiectele securităţii umanitare „KUSANONE”, semnat în ianuarie 2006 de Guvernele Republicii Moldova şi Japoniei. Banii vor fi utilizaţi pentru dotarea instituţiilor de învăţămînt primar, din comuna Ekaterinovca, Cimişlia, cu mobilierului nou, echipament educaţional, medical şi igienic, echipament pentru cantine, precum şi echipament sportiv.
Contractul de grant a fost semnat miercuri, 21 martie curent, de către E.S., Dl Toichi SAKATA, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Japoniei în Republica Moldova şi Efim STROGOTEANU, primarul comunei Ekaterinovca, raionul Cimişlia.
Viceministra educaţiei, dr. Loretta Handrabura, prezentă la ceremonia de semnare a contractului de grant, şi-a exprimat gratitudinea faţă de Guvernul Japoniei pentru suportul acordat prin intermediul Programului de granturi pentru proiectele securităţii umanitare “KUSANONE”, semnat, în ianuarie 2006 de Guvernele Japoniei şi Republicii Moldova. Viceministra educaţiei a apreciat colaborarea eficientă cu Guvernul Japoniei şi pe segmentul universitar, bursele pentru cercetare în cadrul universităţilor din Japonia, activităţile întreprinse în colaborare cu Fundaţa moldo-japoneză.
La rîndul său, E.S., Dl Toichi SAKATA, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Japoniei în Republica Moldova, a apreciat colaborarea eficientă între Guvernele Japoniei şi Republicii Moldova. El a afirmat că ajutorul financiar este o dovadă a eforturilor Japoniei în domeniul securităţii umane, care va continua să susţină mediul educaţional din Republica Moldova. Următorul proiect va viza modernizarea utilajului la şcoala internat pentru copii cu handicap mintal din Orhei.
Primarul comunei Ekaterinovca, raionul Cimişlia a afirmat că atît copiii, cît şi părinţii, profesorii din localitate sunt recunoscători Guvernului Japoniei pentru ajutorul acordat şi a asigurat că echipamentul va fi utilizat cu maximă eficienţă.
De asemenea, Guvernul Japoniei a acordat asistenţă financiară pentru Proiectul privind îmbunătăţirea echipamentului medical la spitalul raional Călăraşi, în valoare de 75.285 dolari SUA. Scopul proiectului este asigurarea unui diagnostic calitativ.