Nume
Parola
Vizualizări: 1876
A început evaluarea candidaţilor pentru titlul „Pedagogul Anului”
Chişinău, 20 Martie 2012 — A început evaluarea candidaţilor pentru titlul „Pedagogul Anului”
Viceministrul educaţiei, Tatiana Potîng, a convocat prima şedinţă a comisiei de concurs pentru desfăşurarea etapei a treia a Concursului republican „Pedagogul anului”.
Conform ordinului Ministerului Educaţiei, prima etapă, instituţională, a fost organizată în perioada 1 octombrie – 30 noiembrie 2011, iar etapa raională/municipală s-a desfăşurat în perioada 1 decembrie 2011 – 31 ianuarie 2012. Învingătorii celor două etape, 59 de cadre didactice, au fost delegaţi pentru a participa la etapa a treia, republicană, a concursului. Aceştia reprezintă învăţămîntul preşcolar (10), învăţămîntul primar (23) şi învăţămîntul secundar-general (26).
Etapa a treia, republicană, a concursului include mai multe probe, una de baraj fiind evaluarea dosarelor candidaţilor. Alte activităţi includ „Proba de ingeniozitate ad-hoc”, „Ora publică”, elaborarea şi susţinerea discursului la tema de acasă „În numele viitorului”.
Viceministrul educaţiei, Tatiana Potîng, a făcut apel la obiectivitatea membrilor comisiei, la capacitatea de discernere, profesionalismul acestora, pentru a-i identifica pe cei mai buni pedagogi. Dumneaei a solicitat, de asemenea, membrilor comisiei să puncteze propuneri, sugestii pentru modernizarea Regulamentului de organizare a concursului „Pedagogul Anului”.
Probele concursului vor fi susţinute în cadrul grădiniţelor nr.129 şi 196, liceelor „N.Gogol”, „G.Călinescu” din municipiul Chişinău.
Învingătorilor din fiecare categorie de cadre didactice, la etapa a treia, li se conferă titlul "Educatorul anului", "Învăţătorul anului" sau, respectiv, "Profesorul anului"; trofeul “Pedagogul Anului”; premiu bănesc în sumă de 50000 lei; gradul didactic următor celui pe care îl deţin.
La acest concurs, la etapa instituţională, au participat peste o mie de cadre didactice, iar la etapa raională/municipală – peste 400 de cadre didactice.