Nume
Parola
Vizualizări: 1937
"Urme în istorie" - Evenimente publice la tema dezvoltării durabile cu profesorul de la Harvard Business School, Dr. Z. Bochniarz
Chisinau si in regiuni, 15 Martie 2012 — O serie de evenimente publice
cu Dr. Zbigniew Bochniarz, SUA
26- 28 martie, 2012
Chisinau, 15 Martie 2012 — În data de 25-28 martie 2012, la invitația Ambasadei SUA din Moldova, cu o serie de evenimente și dezbateri publice sub genericul “Urme în istorie”, cît și întrevederi oficiale în R. Moldova se va afla în vizită Dr. Zbigniew Bochniarz, profesor la Facultatea de Business de la Universitatea Harvard și la Facultatea de Administrare Publică de la Universitatea Washington, SUA.
Fiind academician cu renume mondial, cu experiență și merite remarcabile în susținerea eforturilor de dezvoltare a învățămîntului superior în țările Europei Centrale și de Est, în special în procesul de pregătire pentru aderare la Uniunea Europeană, Dr Bochniarz și-a arătat disponibilitatea de a susține și R. Moldova.
Totodată, inițiativele sale practice de promovare a dialogurilor inter-sectoriale vizînd procesele transformatoare și de creare a cadrului pentru generare și lansare a inițiativelor naționale, care să faciliteze dezvoltarea durabilă in Europa Centrală și de Est se bucură peste 20 de ani de succes continuu în Polonia, Romania, Bulgaria, Slovacia, Ucraina, etc. Una din astfel de inițiative este Centru pentru Națiuni în Tranziție din SUA. Valorificînd dezvoltarea capitalului uman, Dr. Bochniarz a lucrat la abordarea dezvoltării de durată a țărilor prin fortificarea reformelor învățămîntului superilor, în acest fel contribuind la consolidarea capitalului social a țărilor din vecinătatea R. Moldova.
În cadrul vizitei sale, Dr. Bochniarz intenționează să discute cu actorii interesați despre consolidarea atractivității și competitivității R. Moldova pe piețile externe economice și academice. Vor fi discutate subiectele, legate de accesul R. Moldova la experiența și resursele rețelelor regionale și Nord-Atlantice în dezvoltare durabilă, cît și de dezvoltare a parteneriatului cu cea mai renumită universitate din lume.
De asemenea, vor avea loc întrevederile cu reprezentanții instituțiilor de învățămînt superior din capitală și regiuni, cît și cu instituțiile statului, activitatea cărora vizează asigurarea corespunderii învățămîntului superior cu cerințele dezvoltării durabile economice, sociale, ecologice ale R. Moldova. Sunt planificate și o serie de evenimente publice cu tinerii, oamenii de afaceri, cît și cu persoanele interesate în dezvoltarea politicilor, ce asigură durabilitatea transformărilor în R. Moldova și în țările Europei Centrale și de Est.
Mai multe detalii despre Dr. Bochniarz – la http://evans.washington.edu/faculty-staff/bios/lecturers/bochniarz
Agenda evenimentelor va fi publicată în ajunul sosirii Dlui Bochniarz la Chișinău.
Pentru detalii suplimentare:
Persoana de contact - Liuba Ceban, +37369379000, info@winmoldova.org