Nume
Parola
Vizualizări: 2736
IDIS „Viitorul” va lansa Ghidul legislativ al alesului local şi Ghidul pe domeniul finanţelor publice locale
6 Martie 2012 — Miercuri, 7 martie 2012, ora 10:00, va fi lansat Ghidul legislativ al alesului local şi Ghidul pe domeniul finanţelor publice locale. Publicaţiile au fost elaborate IDIS „Viitorul” cu sprijinul financiar al fundaţiei germane Hanns-Seidel, oferit în cadrul proiectului „Consolidarea autonomiei locale prin creşterea profesionalismului noilor aleşi locali din Republica Moldova”.

Evenimentul va avea loc în sala de conferinţe a IDIS „Viitorul”, situată pe str. Iacob Hâncu 10/1, et. 2. La lansare sunt aşteptaţi reprezentanţi ai APL, oficiali de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Cancelariei de Stat, experţi non-guvernamentali şi jurnalişti.

Ghidul legislativ al alesului local a fost elaborat de juristul Ion Creangă şi compilează toate actele legislative care vizează activitatea APL, insistând pe clasificarea lor pe categorii, astfel încât să fie mai uşor de operat pentru decidenţi. Totodată, ghidul oferă modele de decizii şi dispoziţii emise de APL în activitatea de zi cu zi.

Ghidul finanţelor publice locale a fost întocmit de economista de la IDIS „Viitorul” Angela Secrieru. Publicaţia explică modul de formare a bugetelor locale, insistând pe posibilitatea formării veniturilor proprii, inclusiv prin stabilirea impozitelor şi taxelor locale, dar şi pe oportunităţile de accesare a proiectelor de dezvoltare.