Nume
Parola
Vizualizări: 1794
Viceministra educaţiei, Loretta Handrabura, a efectuat o vizită de lucru în raionul Leova
Chişinău, 5 Martie 2012 — Viceministra educaţiei a avut întrevederi cu directori de licee din raionul Leova, reprezentanţi ai Direcţiei raionale învăţămînt, tineret şi sport, dar şi cu profesorii şcolii profesionale din orăşelul Leova.
În cadrul întrevederii, Loretta Handrabura a solicitat profesorilor, managerilor instituţiilor şcolare, să prezinte propuneri pentru modernizarea procesului educaţional şi să se implice activ în reformele promovate de către ministerul educaţiei. De asemenea, viceministra educaţiei, a recomandat tuturor profesorilor să folosească în procesul de instruire metode de predare moderne, softuri educaţionale, materiale didactice cît mai variate. Totodată, ea a anunţat că ministerul educaţiei a elaborat un proiect, care prevede salarii diferenţiate pentru profesori, în funcţie de performanţe.
Profesorii, managerii şcolari au apreciat reformele promovate de Ministerul Educaţiei. Managerii şcolari s-au referit la proiectul de descentralizare în domeniul educaţional, care ar permite transferul de autoritate, responsabilitate şi resurse în privinţa luării deciziilor, a managementului general şi cel financiar către instituţiile de învăţământ şi comunitatea locală.
Participanţii au discutat despre posibilităţile de formare profesională, implementarea curriculumului modernizat şi necesităţile instituţiilor de învăţămînt.
Viceministra educaţiei le-a mulţumit cadrelor didactice pentru formarea unei generaţii de tineri bine instruiţi şi a afirmat că ministerul educaţiei va susţine orice iniţiativă, menită să asigure un proces educaţional calitativ.