Nume
Parola
Vizualizări: 4305
INVITAȚIE MEDIA: 28-29 februarie 2012 – Elevii Liceului Teoretic “Gheorghe Asachi” din Chișinău și Liceului “Pavel Marcelyho” din Bratislava vor demonstra cum poți “construi punți de legătură în societate - și să fii voluntar în comunitatea ta!”
Chișinău, 27 Februarie 2012 — CE: Desfășurarea proiectului educațional comun moldo-slovac “Alba-ca-zăpada și cei șapte voluntari”, ediția a cincea a programului aces - Academia școlilor din Europa Centrală, anul școlar 2011-2012.

CINE: Liceul Teoretic “Gheorghe Asachi” din Chișinău, Moldova și Liceul “Pavel Marcelyho” din Bratislava, Slovacia.

CAND: 28 februarie 2012, ora 09.00 – deschiderea oficială a evenimentului.

UNDE: Liceul Teoretic “Gheorghe Asachi”, municipiul Chișinău, str. București 64.

NOTA: Programul evenimentului cuprinde două zile de activități de voluntariat, dezbateri, expoziție de fotografie etc.,
În ediția 2011-2012 a programului aces - Academia școlilor din Europa Centrală, participă 5 şcoli din Moldova care au ales să dezvolte proiecte în parteneriat cu şcoli din regiune iar tematica: “Să construim punţi de legătură în societate - fii voluntar în comunitatea ta!” le-a dat elevilor libertatea de a alege atât proiecte de voluntariat pentru protecţia mediului înconjurător, cât şi proiecte de voluntariat care vizează lupta împotriva discriminării. În ediţia actuală aces din partea Republicii Moldova participa următoarele instituţii :

1) Liceul Teoretic “Spiru Haret”, Chişinău, „Don’t forget to fly” ;
2) Şcoala de Arte din Grătieşti, Chişinău, “From heart to heart”;
3) Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” din Edineţ, „Let’s change our perspectives as being volunteers” ;
4) Liceul Teoretic “Gheorghe Asachi”, Chişinău, “Snow white and 7 volunteers”;
5) Liceul Teoretic din Măgdăceşti, Criuleni, „Youth volunteering through SRA: solidarity, responsability and activism”.

Startul pentru ediţia aces 2011-2012 s-a dat în luna februarie 2011, când şcolile şi liceele au fost invitate să se înscrie în competiţie cu propuneri de proiecte, dezvoltate în cooperare cu şcoli partenere din străinătate. Din 299 de şcoli europene care au răspuns iniţiativei de a aplica cu proiecte, au fost selectate 103, dintre care 5 şcoli sunt din Moldova.

Reţeaua de şcoli aces a fost creată în 2006 de către Fundaţia ERSTE. Iniţiativa este coordonată de către organizaţiile non-profit Interkulturelles Zentrum şi VČELÍ DOM şi este sprijinită de către Ministerele Educaţiei din cele 15 ţări participante. Obiectivul aces este să activeze şi să stimuleze dialogul intercultural şi cooperarea dintre tineri şi să creeze o reţea continuă de cunoştinţe comune, învăţare reciprocă şi inovaţie.

Pentru contact:

Angela Cutasevici, reprezentanta Liceului Teoretic “Gheorghe Asachi”
Mob: 069135603, e-mail: angelacutasevici@yahoo.com

Pentru mai multe informaţii:
http://www.aces.or.at