Nume
Parola
Vizualizări: 1716
Rezultate mai bune în instruirea vocaţională continuă. O perspectivă
Chişinău, 15 Februarie 2012 — Viceministra educaţiei, Loretta Handrabura, a participat marţi, 14 februarie, la conferinţa internaţională „Abilităţi şi competenţe: de ce este necesar de a investi în instruirea vocaţională continuă?”.
Evenimentul a fost organizat de Fundaţia Europeană pentru Instruire /ETF/, în colaborare cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, care a fost şi gazda evenimentului. În cadrul conferinţei au participat reprezentanţi ai Ministerelor Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Educaţiei, Economiei din Republica Moldova, dar şi delegaţii din Georgia, Armenia, Ucraina.
Obiectivul conferinţei a fost schimbul de experienţă dintre Moldova, Georgia, Armenia şi Ucraina, în contextul cooperării Parteneriatului estic, cu privire la instruirea vocaţională continuă.
Participanţii au discutat despre necesitatea investiţiilor în instruirea vocaţională continuă şi au adresat mai multe întrebări despre situaţia în domeniu instruirii vocaţionale în Republica Moldova, cadrul legal şi instituţional, finanţarea, priorităţile şi politicile din domeniu.
Oficialii au apreciat înalt suportul oferit de Uniunea Europeană în elaborarea documentelor strategice în domeniu.
Potrivit viceministrei educaţiei, Loretta Handrabura, abordarea complexă a principalelor domenii de cooperare în cadrul iniţiativei ETF a Comisiei Europene, va asigura atragerea, în Moldova, a unor importante fonduri pentru reformarea sistemului secundar profesional, dezvoltarea competenţelor şi iniţiativei în afaceri pentru tînăra generaţie, dar şi pentru adulţi.