Nume
Parola
Vizualizări: 3649
Liceul Teoretic „Univers LIONS” din Chişinău a împlinit 45 de ani
Chişinău, 1 Februarie 2012 — Liceul Teoretic „Univers LIONS” din capitală a împlinit 45 de ani de la fondare. Cu această ocazie instituţia a organizat, marţi, 31 ianuarie curent, o festivitate la care au participat ministrul educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, Secretarul General al Guvernului, Victor Bodiu, pretorul sectorului Centru, Vladimir Şerban, reprezentanţi ai direcţiei educaţie, tineret şi sport al Consiliului municipal Chişinău, cadrul profesoral, absolvenţi ai instituţiei, elevi, părinţi.

În cuvîntul său adresat celor prezenţi, ministrul educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, a menţionat că prin misiunea pe care şi-a asumat-o chiar de la bun început, LT „Univers LIONS”, contribuie nu doar la instruirea şi formarea tinerei generaţii, la pregătirea ei de a se integra cu succes în societate, ci şi la realizarea idealului educaţional, întemeiat pe tradiţii umaniste, pe valorile democraţiei şi aspiraţiile societăţii civile.

Totodată, pentru înaltă măiestrie profesională, activitate didactică prodigioasă, merite deosebite în educarea tinerii generaţii, ministrul Mihail Şleahtiţchi, a acordat 12 diplome de onoare ale ministerului Educaţiei cadrelor didactice din LT „Univers LIONS”.

Secretarul General al Guvernului, Victor Bodiu, absolventul liceului menţionat, a adus sincere felicitări colectivului profesoral şi elevilor şi a acordat diplome ale Guvernului de gradul I şi II cadrelor didactice.
Tot astăzi, în incinta liceului a fost dezvelită o placă comemorativă în memoria primului director, regretatului Gheorghe Smişnoi, care a condus această instituţie timp de 40 de ani. Istoria LT „Univers LIONS” începe cu anul 1967, cînd a fost fondată şcoala medie nr.24 din capitală.