Nume
Parola
Vizualizări: 3136
80 de copii cu dizabilităţi şi social vulnerabili din instituţii de tip rezidenţial din Moldova se vor odihni în tabăra medicală de vară Swisscor în Elveţia
Chişinău, 25 Ianuarie 2012 — Copiii cu vîrsta cuprinsă între 11 şi 14 ani, vor beneficia în perioada 26 iulie-9 august 2012, de tratament şi odihnă în tabăra medicală de vară Swisscor din localitatea Trogen, Elveţia.
Criteriile de selectare a instituţiilor şi a copiilor, pentru acest proiect, au fost discutate, marţi, 24 ianuarie curent, în cadrul întrevederii viceministrului educaţiei, Tatiana Potîng, cu directorul rezident al Biroului de Cooperare al Elveţiei pentru Republica Moldova, dna Georgette Bruchez.
Viceministrul educaţiei, Tatiana Potîng, a mulţumit pentru colaborarea fructuoasă a Ministerului Educaţiei cu Fundaţia Swisscor şi pentru posibilitatea oferită copiilor din instituţiile rezidenţiale din Moldova, de a se trata şi odihni într-o tabără medicală elveţiană.
Dna Potîng a subliniat importanţa acordului de parteneriat încheiat de minister cu fundaţia, care a stat la baza colaborării şi care a făcut posibil ca 160 de copii să beneficieze de acest program medical şi de recreaţie în anii 2007 şi 2010.
La rîndul ei, dna Georgette Bruchez, directorul rezident al Biroului de Cooperare al Elveţiei pentru Republica Moldova, a apreciat parteneriatul stabilit cu Ministerul Educaţiei şi a şi-a exprimat încrederea că acest proiect va dura mai mulţi ani.
Fundaţia Swisscor a fost creată în anul 2000 de Dl Adolf Ogi. Fundaţia are drept obiectiv de a găzdui copii socialmente defavorizaţi sau cu handicap pentru un sejur de vacanţă în Elveţia. Aceasta va fi a treia tabără organizată pentru copiii defavorizaţi din Moldova.