Nume
Parola
Vizualizări: 4290
Regulamentul privind cooperarea instituţiilor de învăţămînt cu asociaţiile obşteşti ale părinţilor a intrat în vigoare
Chişinău, 27 Decembrie 2011 — Regulamentul privind cooperarea instituţiilor de învăţămînt cu asociaţiile obşteşti ale părinţilor, elaborat de Ministerul Educaţiei, a intrat în vigoare prin publicarea acestuia în nr. 227-232 al Monitorului Oficial al Republicii Moldova din 23.12.11. Regulamentul dat a fost aprobat prin Ordinul ministrului educaţiei, Mihail Şleahtiţchi.

Regulamentul menţionat stabileşte principiile de conlucrare eficientă a instituţiilor de învăţămînt preuniversitar şi preşcolar cu asociaţiile obşteşti ale părinţilor, înregistrate conform prevederilor legale şi care contribuie la asigurarea condiţiilor optime pentru dezvoltarea copiilor.

Potrivit Tatianei Potîng, viceministru al educaţiei, cooperarea dintre instituţia de învăţămînt şi asociaţia de părinţi va fi stipulată într-un acord de parteneriat. Acesta prevede respectarea strictă a caracterului benevol de participare a părinţilor în asociaţii; excluderea oricăror intimidări şi constrîngeri ale părinţilor ca să-şi aducă aportul în cadrul asociaţiilor şi protejarea, în acest context, a familiilor care nu au posibilitate sau nu doresc să facă parte din asociaţie;excluderea implicării persoanelor cu funcţii de conducere din instituţiile de învăţămînt şi a cadrelor didactice în colectarea şi gestionarea mijloacelor băneşti pentru Asociaţii.

În Regulament este prevăzut şi răspunderea pentru încălcarea normelor privind cooperarea instituţiilor de învăţămînt cu asociaţiile obşteşti. Persoanele vinovate poartă răspundere conform legislaţiei în vigoare. Implicarea persoanelor cu funcţii de conducere din instituţiile de învăţămînt şi a cadrelor didactice în colectarea şi gestionarea mijloacelor băneşti pentru Asociaţii constituie încălcare gravă a obligaţiilor de muncă şi se sancţionează disciplinar.