Nume
Parola
Vizualizări: 4027
CALM organizeaza Ceremonia de decernare a Distinctiilor "PRIMAR EMERIT" si "PENTRU MERITE IN ADMINISTRATIA PUBLICA LOCALA"
CHISINAU, 26 Decembrie 2011 — Congresul Autorităţilor Locale din Moldova (CALM) organizează miercuri, 28 decembrie 2011, Prima ediție a ceremoniei de decernare a Distincțiilor CALM ”PRIMAR EMERIT” și ”PENTRU MERITE ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ LOCALĂ”.

Cu această ocazie CALM invită toți reprezentanții mass-media să participe la acest eveniment inedit și original pentru Republica Moldova, în care actorii principali vor fi reprezentanții administrației publice locale: primari, președinți de raioane, aleși locali etc.


Scopul acestui eveniment este de a institui o tradiție prin care reprezentanții APL care și-au dedicat o mare parte din viața lor activității din cadrul APL și au obținut rezultate remarcabile în realizarea programelor guvernamentale dezvoltarea social-economică a comunităților din care fac parte, să fie menționați și apreciați la justa lor valoare.


În cadrul ceremoniei vor fi prezentate mai multe inițiative ale CALM menite să crească interesul față de problematica descentralizării și autonomiei locale în Republica Moldova. În special, va fi înaintată inițiativa de a institui Ziua Autonomiei Locale și a Lucrătorului din Administrația Publică Locală la data de 1 februarie, în calitate de zi profesională a persoanelor care activează în cadrul administrației publice locale.


La acest eveniment au fost invitați să participe dl. Marian Lupu – președintele interimar al Republicii Moldova, dl. Vladimir Filat – Prim-ministrul Republicii Moldova, liderii fracțiunilor parlamentare, liderii partidelor parlamentare și extraparlamentare, președinții comisiilor parlamentare, donatori, ambasadori, președinții din toate raioanele Republicii Moldova.


Considerăm că această inițiativă se înscrie perfect în obiectivele și prioritățile declarate ale guvernului actual privind descentralizarea și consolidarea autonomiei locale, iar realizarea ei va conduce la creșterea în societate a interesului față de principiile constituționale a autonomiei locale și descentralizării, precum și a prestigiului persoanelor care activează în cadrul administrației locale, conferindu-i locul și autoritatea pe care o merită pe bună dreptate în societate.

Evenimentul se va desfăşura la 28 decembrie 2011, cu începere de la ora 11.00, în incinta Institutului Muncii, Sala Polivalentă, strada Zimbrului 10, Chişinău.

Conferinţa este organizată de către Congresul Autorităţilor Locale din Moldova.

Pentru informații suplimentare, ne puteți contacta la telefoanele: 22-35-09, 079588547
Persoane de contact: Daniela Grozavu, Cristina Solomon.

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă