Nume
Parola
Vizualizări: 2910
Azi: Eveniment de pledoarie pentru serviciile prietenoase tinerilor
Chişinău, 23 Decembrie 2011 — Organizația Obștească „Sănătate pentru tineri” organizează, astăzi la Chișinău, masa rotundă cu genericul „Integrarea proiectului „Generație Sănătoasă” în contextul existent de promovare a sănătății adolescenților în instituțiile de învățământ”.

Evenimentul se desfăşoară în data de 23 decembrie, între orele 9.00 și 12.00, în incinta Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor „Neovita” (str. Socoleni 19, mun. Chişinău). Acțiunea este parte a proiectului „Generație sănătoasă – extinderea serviciilor de sănătate prietenoase tinerilor în Moldova”, implementat cu suportul Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și UNICEF Moldova.

Evenimentul reunește reprezentanți ai Ministerului Educației, Ministerului Sănătății, Ministerului Tineretului și Sportului, reprezentanți ai agențiilor de dezvoltare UNICEF, UNFPA și OMS. La acțiune participă, de asemenea, reprezentanți ai asociațiilor obștești și grupurilor de inițiativă ale tinerilor ce activează în domeniul promovării sănătății tinerilor – Centrul de Training CMB și Rețeaua educatorilor de la egal la egal Y-PEER.

Obiectivele evenimentului:
• Analiza experiențelor de promovare a sănătății adolescenților în instituțiile preuniversitare de învățământ
• Prezentarea rezultatelor evaluării necesităților de instruire a persoanelor abilitate în promovarea sănătății adolescenților din instituțiile de învățământ (asistenți medicali, psihologi școlari, profesori de educație civică și profesori de educația fizică)
• Stabilirea modalității de integrare a proiectului Generație Sănătoasă în contextul existent de promovare a sănătății adolescenților

* * *
Contacte:
Asociația „Sănătate pentru tineri”
Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Neovita” din Chișinău
str. Socoleni, 19,
MD 2020, or. Chişinău,
Republica Moldova,
tel.: (373.22) 40.66.34
fax: (373.22) 40.66.32
info@neovita.md
www.neovita.md