Nume
Parola
Vizualizări: 2424
Educaţia etică şi estetică în instituţiile de învăţămînt secundar profesional
Chișinău, 6 Decembrie 2011 — Directorii adjuncţi pentru educaţie din cadrul instituţiilor de învăţămînt secundar profesional au participat astăzi la seminarul metodologic cu tema : „Educaţia etică şi estetică a tinerii generaţii din instituţiile de învăţămînt secundar profesional”. Seminarul a avut loc în cadrul Liceului profesional nr. 1 din municipiul Chişinău.

Întrunirea a fost organizată de Direcţia învăţămînt secundar profesional şi mediu de specialitate din cadrul Ministerului Educaţiei. Seminarul a avut ca scop promovarea educaţiei etice şi estetice în instituţiile de învăţământ secundar profesional.

Participanţii la seminar au abordat aşa teme ca: valorificarea eticului şi esteticului întru formarea competenţelor profesionale în instituţiile de învăţămînt secundar profesional; identificarea posibilităţilor de formare/ dezvoltare a competenţei, aplicarea tehnicilor şi a instrumentarului ştiinţific adecvat competenţelor de a acţiona în diferite situaţii de viaţă.

La seminar au participat reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, ai Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei, directori adjuncţi pentru educaţie.