Nume
Parola
Vizualizări: 2814
Drepturile şi responsabilităţile tînărului specialist, discutate în cadrul unei întruniri republicane
Chișinău, 6 Decembrie 2011 — 46 de tineri specialişti din cadrul mai multor instituţii de învăţămînt mediu de specialitate au participat astăzi la întrunirea republicană a tinerilor specialişti din instituţiile de învăţămînt mediu de specialitate, cu genericul „Început de carieră pedagogică – drepturi, obligaţii şi responsabilităţi”.
Cei prezenţi au discutat despre drepturile, obligaţiile şi responsabilităţile tinerilor specialişti, dar şi despre locul tînărului specialist în sistemul învăţământului mediu de specialitate. Alte probleme abordate de cei prezenţi la întrunire au fost strategiile şi formele de organizare a procesului educaţional, axat pe educaţia centrată pe elev, organizarea învăţării axate pe competenţe.
În cadrul întrunirii au participat reprezentaţii Direcţiei învăţământ secundar profesional şi mediu de specialitate din cadrul Ministerului Educaţiei, dar şi reprezentanţi ai sindicatului educaţiei şi ştiinţei, pedagogi, metodişti din instituţii de învăţămînt mediu de specialitate.