Nume
Parola
Vizualizări: 3977
Dezvoltarea socio-economică a Găgăuziei: probleme, tendinţe şi perspective
28 Noiembrie 2011 — La 29 noiembrie 2011, ora 10:00, se va desfăşura conferinţa „Dezvoltarea socio-economică a Găgăuziei: probleme, tendinţe şi perspective”. La eveniment vor fi examinate cele mai semnificative probleme socio-economice de dezvoltare regională şi rezultatele principale obţinute în urma proiectelor implementate de IDIS „Viitorul” în perioada 2007-2011 în UTA Găgăuzia.

Evenimentul va avea loc în incinta sălii de conferinţe a Institutului pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale, aflat pe adresa: Chişinău, Iacob Hîncu 10/1. La conferinţă şi-au dat acordul să participe başcanul UTAG, Mihail Formuzal, deputaţi în Parlamentul RM, oficiali de la Ministerul Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale, reprezentanţi ai misiunilor diplomatice, organizaţiilor internaţionale, centrelor intelectuale şi mass-media.

Evenimentul respectiv se desfăşoară în cadrul programului „Asistarea autorităţilor găgăuze în implementarea strategiei de dezvoltare socio-economică a UTA Găgăuzia prin intermediul conceptului DELTA-MOLDOVA” iniţiat de LGI/OSI, în cooperare cu autorităţile din Găgăuzia, co-finanţat de Fundaţia Soros-Moldova şi implementat de IDIS “Viitorul”.

Totodată, la conferinţă se vor trage concluzii privind implementarea Strategiei de dezvoltare socio-economică a regiunii pentru 2009-2015, desfăşurarea proiectelor economice şi sociale. De asemenea, participanţii se vor referi la priorităţile în activitatea Agenţiei de Dezvoltare Regională din Comrat, creată pentru a gestiona proiecte de dezvoltare.