Nume
Parola
Vizualizări: 3008
”Serviciile de sănătate în şcoli” - instruirea asistentelor medicale din şcolile şi liceele municipiului Chişinău
Chișinău, 25 Noiembrie 2011 — În perioada 23 noiembrie – 3 decembrie 2011 Ministerul Educaţiei, în colaborare cu UNFPA (Fondul ONU pentru Populaţie) şi Centrul de Dezvoltare în Educaţie şi Sănătate (CEDES) desfăşoară cursuri de instruire pentru asistentele medicale din şcolile şi liceele municipiului Chişinău la compartimentul ”Serviciile de sănătate în şcoli” .
La cursurile de instruire participă 25 de asistente din şcolile şi liceele municipiului Chişinau.
Racordarea învăţământului medical vocaţional la rigorile instruirii europene cere perfectarea cunoştinţelor lucrătorilor medicali în domeniile moderne ale sănătăţii. Obiectivul general al proiectului este pilotarea curricula elaborată, pentru dezvoltarea competenţelor profesionale, ajustate la solicitările societăţii şi la satisfacerea necesităţilor tinerilor din instituţiilor de învăţământ.
Pentru acest curs au fost elaborate curricula şi suportul de curs. În cadrul cursului vor fi abordate următoarele: drepturile şi responsabilităţile copilului, modificări psihoemoţionale în adolescenţă, consiliere în sănătatea reproducerii, riscurile în adolescenţă, etc.
Instruirile vor avea loc in incinta Colegiului Naţional de Medicina şi Farmacie din mun. Chişinău.