Nume
Parola
Vizualizări: 3837
40 de copii cu dizabilităţi de pe ambele maluri ale Nistrului participă la tabăra socială „Lumea Fericirii”
Chişinău, 14 Iulie 2011 — Reprezentanţa Asociaţiei Obsteşti „Hilfswerk Austria” în Republica Moldova, cu sprijinul Fundaţiei ERSTE, organizează în perioada 11-15 iulie tabăra de vară pentru copiii cu cerinţe educative speciale de pe ambele maluri ale Nistrului.

Tabăra socială “Lumea Fericirii” de la Slobozia-Duşca, raionul Criuleni este destinată copiilor cu dizabilități şi cerinţe educative speciale din nouă Centre de zi şi Instituţii speciale din Republica Moldova, precum şi din regiunea transnistreană.

Evenimentul este realizat în cadrul proiectului „Dezvoltarea şi promovarea Reţelei centrelor de reabilitare a copiilor cu Cerinţe Educative Speciale (CES) în Republica Moldova“. Cu o durată de 16 luni proiectul este o continuare a activităţii organizaţiei în acest domeniu şi are ca scop îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor şi tinerilor cu cerinţe educative speciale. Proiectul facilitează accesul la serviciile de reabilitare individuală specială prin intermediul instituţiilor profesioniste din Republica Moldova (inclusiv şi regiunea transnistreană). Acesta vizeaza studierea, elaborarea şi introducerea în activitatea practică a centrelor reţelei, a celor mai moderne abordări precum și sensibilizarea opiniei publice prin activităţi de lobby şi advocacy cu privire la importanţa integrării sociale a copiilor şi tinerilor cu dizabilităţii.

Timp de cinci zile copiii vor avea un program care cuprinde atât activități educative cât și recreative iar la finalul taberei vor primi diplome de participare. Programul îmbină activități de educație non-formală și recreere prin care copiii iși dezvoltă creativitatea și abilitațile de comunicare și contribuie la reabilitarea lor fizico-psihologică.

„Prin acest proiect vrem să dezvoltăm abilităţile de comunicare și socializare ale copiilor cu cerinţe educative speciale și să facilităm reabilitarea acestora. Programul are și o componentă de informare și educare la nivelul societății. Este foarte important să informăm publicul cu privire la problemele cu care se confruntă copiii cu dizabilități: de la discriminare la cerințele speciale de educație și socializare precum și necesitatea integrării în societate” a declarat Tatiana Echim, coordonatorul proiectului.

Pentru informații suplimentare vă rugăm contactati:

Tatiana ECHIM, Manager de proiecte, Hilfswerk Austria in Moldova,
Mob: 079700753, email: tatiana.echim@hwa.md

Tudor Stefan, Coordonator PR şi comunicare al Fundaţiei ERSTE în Moldova,
Mob: 069143488, e-mail: tustefan@gmail.com

Reprezentanta Asociatiei Obstesti “Hilfswerk Austria” în Republica Moldova este o organizaţie neguvernamentală, apolitica si non-profit, care contribuie la ridicarea nivelului de trai prin acordarea asistenţei durabile în domeniul dezvoltării economice şi protecţiei sociale intr-o manieră nebirocratică, profesionistă şi direct la destinaţie pentru categoriile social vulnerabile şi defavorizate din Republica Moldova.
www.hilfswerk-austria.md

Acest proiect este realizat cu sprijinul Fundaţiei ERSTE

Fundaţia ERSTE
În 2003, Fundaţia ERSTE a evoluat din “Erste oesterreichische Spar-Casse”, prima Bancă de Economii Austriacă. În prezent, Fundaţia ERSTE deţine 25,3% din capitalul social al Grupului Erste. Fundaţia investeşte o parte din dividendele sale în dezvoltarea societăţii civile din Austria şi Europa Centrală şi de Sud- Est. Fundaţia ERSTE susţine participarea socială şi implicarea societăţii civile. Obiectivul Fundaţiei este să-i aducă pe oameni împreună şi să ofere informaţii despre istoria recenta a unei regiuni care a cunoscut schimbări dramatice începând cu 1989. Fiind o fundaţie activă, îşi dezvoltă propriile proiecte în cadrul a 3 programe: Dezvoltare Socială, Cultură şi Europa.

http://www.erstestiftung.org/