Nume
Parola
Vizualizări: 1409
CALM A DESEMNAT LAUREAȚII DISTINCȚIILOR ”PRIMAR EMERIT” ȘI ”PENTRU MERITE ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ LOCALĂ”
27 Mai 2011 — Comunicat de Presă
04-05-2011 CALM A DESEMNAT LAUREAȚII DISTINCȚIILOR ”PRIMAR EMERIT” ȘI ”PENTRU MERITE ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ LOCALĂ”

În conformitate cu decizia Consiliului de Administrare al CALM din 29 aprilie 2011, a fost demarată procedura de desemnare a laureaților distincțiilor CALM „Primar Emerit” și „Pentru merite în administrația publică locală”. În acest sens, a fost selectată primul grup de primari, președinți de raioane, consilieri locali, secretari și alți funcționari din cadrul APL.

Conform deciziei respective, drept criterii de bază pentru desemnarea primului grup de laureați au fost stabilite: calitatea de membru al CALM, 4 și mai multe mandate de primar pentru titlul ”Primar Emerit” și activitatea de cel puțin 10 ani în cadrul administrației publice locale în diferite funcții, pentru insigna ”Pentru merite în APL”.

Scopul principal al acestei acțiuni, este de a aprecia la justa valoare activitatea și efortul deosebit a tuturor celor ce activează în APL și care și-au dedicat o mare parte a vieții lor soluționării problemelor comunităților locale, creşterii gradului de interes pentru problemele și persoanele din cadrul APL, precum și determinării autorităților publice centrale să întreprindă acțiuni concrete în vederea schimbării atitudinii față de APL și reprezentanții săi.

CALM consideră că toți cei care au fost desemnați în calitate de laureați, precum și mulți alții care urmează a fi desemnați în perioada ce urmează, meritau demult a fi apreciați de către cele mai înalte instituții ale statului. Totuși sperăm că într-un viitor cât mai apropiat, demnitarii și instituțiile noastre supreme din stat se vor trezi și vor acorda atenția bine meritată și cuvenită celor mai destoinici reprezentanți ai APL, care prin activitatea de sacrificiu, autoritatea lor în fața comunităților locale, contribuie la realizarea programelor guvernamentale, la aducerea și menținerea lor la putere.

Suntem conștienți de faptul că numărul reprezentanților APL care merită tot respectul și apreciere este mult mai mare. În acest sens, ne asumăm obligația ca să-i identificăm pe toți cei care activează în prezent sau care au activat anterior în cadrul APL și care corespund criteriilor stabilite, pentru ca nici unul din ei să nu rămână în afara atenției noastre.

Dat fiind faptul că ne aflăm în perioada campaniei electorale, Consiliul de administrare al CALM a decis ca festivitatea de înmânare a distincțiilor să aibă loc după alegerile locale.
CALM felicită din tot sufletul laureații distincțiilor CALM, dorindu-le multă sănătate, rezistență și mult succes în continuare!

Secretariatul CALM

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă