Nume
Parola
Vizualizări: 2194
La 23 februarie societatea civilă lansează primul audit al sistemului democratic din Republica Moldova
22 Februarie 2011 — La 23 februarie 2011, ora 10:00, va fi lansat primul audit al sistemului democratic din Republica Moldova, în formatul unei conferinţe de presă. Evenimentul va avea loc în sala de conferinţe a IDIS „Viitorul”, et. 2, situată pe str. Iacob Hîncu 10/1.

Auditul sistemului democratic din Republica Moldova reprezintă o antologie de studii care măsoară progresul pe domenii de referinţă precum:
• Cetăţenia, legile şi drepturile
• Guvernul responsabil şi reprezentativ
• Societatea civilă şi participarea civică
• Dimensiunile internaţionale ale democraţiei.

La producerea acestui raport au fost implicaţi 8 experţi naţionali selectaţi de IDIS „Viitorul”, precum şi consultanţi din străinătate. Metodologia care a stat la baza Auditului a fost împrumutată de la International IDEA (Institutul Internaţional pentru Democraţie şi Asistenţă Electorală), care constă în evaluarea cantitativă şi calitativă a climatului democratic. Această metodologie şi-a demonstrat eficienţa în apr. 20 de ţări, concluziile şi recomandările enunţate în baza ei fiind suficient de credibile pentru a fi luate în consideraţie de către autorităţi.

Auditul sistemului democratic din Republica Moldova apare cu sprijinul financiar al the Black Sea Trust for Regional Cooperation, un proiect al the German Marshall Fund.