Nume
Parola
Vizualizări: 2418
Tu ştii ce se întîmplă cu datele tale cu caracter personal?
3 Februarie 2011 — Acesta este sloganul unei campanii de promovare a protecţiei datelor cu caracter personal, desfăşurată în premieră în Republica Moldova de IDIS „Viitorul”, în parteneriat cu Centrul pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal din Republica Moldova.

Lansarea va avea loc vineri, 4 februarie 2011, ora 11:00, în sala de conferinţe IDIS „Viitorul”, et. 2, situată pe str. Iacob Hîncu 10/1. La eveniment va participa Vasile Foltea, director adjunct al Centrului pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal din Republica Moldova.

Protecţia datelor cu caracter personal, deşi consfinţită printr-o lege şi prin semnarea unei Convenţii europene omonime, rămâne a fi un domeniu în care predomină ignoranţa funcţionarilor şi curiozitatea nestăvilită a jurnaliştilor. Între timp, autorităţile sunt pe ultima sută de metri în elaborarea unei noi Legi privind protecţia datelor cu caracter personal, deşi nu se află deocamdată în posesia avizului Comisiei Europene şi Eurojust. Or, probabil nu e necesar de demonstrat că armonizarea legislaţiei conform standardelor europene pe acest segment ţine şi de mult aşteptata liberalizare a regimului de vize cu UE.