Nume
Parola
Vizualizări: 1845
Asociaţiile de business fac bilanţul promisiunilor şi faptelor întreprinse de autorităţi pentru business în ultimele şase luni
9 Noiembrie 2010 — Reprezentanţi ai mediului de afaceri din Republica Moldova, pe de o parte, şi a Ministerului Economiei şi Comerţului, Ministerului Finanţelor, Comisiei parlamentare pentru economie, buget şi finanţe, pe de alta, se vor reuni la 10 noiembrie pentru a face bilanţul a ceea ce s-a promis şi ce s-a făcut în ultima jumătate de an pentru a susţine dezvoltarea mediului de afaceri în Republica Moldova. Evenimentul are loc în contextul Agendei Naţionale de Business, o platformă de comunicare între business şi decidenţi, la care au aderat peste 30 de asociaţii de profil.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 11:00 în Sala “Saxofon” a Hotelului Jazz, situat pe str. V. Pîrcălab 72, Chişinău.

Cele peste 30 de Asociaţii de business vor folosi acest prilej pentru a face totalurile ultimei jumătăţi de an, stabilind viitoare repere în dialogul cu administraţia centrală, cu partenerii lor locali şi internaţionali.

Agenda Naţională de Business 2010 reflectă trei direcţii prioritare: administrarea fiscală; facilitarea importului, exportului şi a procedurilor vamale şi accesul la finanţare. Or, 27 dintre recomandările lansate în cadrul ANB se conţin în Programul de Stabilizare şi Relansare Economică.

Peste tot, Agenda Naţională de Business a contribuit la creşterea competitivităţii mediului de afaceri, reducerii obstacolelor administrative şi sporirii atractivităţii ţării, în ansamblu. Menţionăm că, în Republica Moldova, iniţierea Agendei Naţionale de Business a aparţinut Institutului pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale „Viitorul”, cu sprijinul CIPE (Centrul Internaţional pentru Antreprenoriatul Privat, SUA).