Nume
Parola
Vizualizări: 1615
Participanţi la Programul moldo-german de sporire a calificării managerilor instruiţi continuu
Chişinău, 9 Iunie 2010 — În perioada 8 - 9 iunie curent, 30 de specialişti de la companiile autohtone, participanţi ai Programului moldo-german de sporire a calificării managerilor (MTP), iau parte la seminarul „Managementul strategic în perioada de criză", organizat de Centrul de Formare Continuă al Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei în comun cu asociaţia germană „InWent".

Pe parcursul a două zile, experţi ai asociaţiei „InWent" au familiarizat participanţii la MTP cu esenţa, rolul şi locul gestionării strategice în sistemul de management, procesul de planificare strategică, metode şi modelele analizei strategice etc.

În deschiderea seminarului, Victoria Cotici, şefa Centrului de Formare Continuă al CCI a Moldovei a menţionat că Programul de sporire a calificării managerilor nu se limitează doar la instruirea şi stagiul de o lună în Germania, iar relaţia cu participanţii la MTP este menţinută permanent. „Ţinând cont de situaţia economică precară şi criza internaţională, companiile din ţară trebuie să acorde o atenţie deosebită principiilor, rolului şi locului pe care îl ocupă managementul strategic în sistemul de management al întreprinderii. Pentru a avea un management strategic bine gândit şi de calitate este nevoie de cunoştinţe în acest domeniu. La finisarea training-ului, participanţii vor acumula abilităţile necesare pentru a implementa un management strategic de calitate la companie", a spus sursa citată.

Trainerul Olena Bej, expert al „InWent" în Ucraina, a apreciat pozitiv interesul managerilor din Moldova faţă de MTP. „Rezultatele obţinute în urma instruirii şi stagiului în Germania sunt îmbucurătoare. Participanţii au preluat experienţa germană, au iniţiat noi contacte de colaborare şi au încheiat contracte. Consider că Programul trebuie continuat", a opinat Olena Bej.

„InWent" este o asociaţie pentru dezvoltarea personalului, instruire continuă şi dialog, ce activează pe plan internaţional. Anual, cei 800 de colaboratori ai „InWent" instruiesc cca 50 mii de persoane.

Programul moldo-german de sporire a calificării managerilor a demarat la sfârşitul anului 2008. Coordonatorul al proiectului în Germania este asociaţia „InWEnt", iar în Republica Moldova - Camera de Comerţ şi Industrie. Programul este destinat tinerilor conducători de întreprinderi, top şi midle managerilor ce activează la companiile moldoveneşti cu potenţial de export, cu structuri stabile de conducere şi cu personal calificat.

Până în prezent, în cadrul MTP, 51 de reprezentanţi ai întreprinderilor de la noi din ţară au beneficiat de instruire şi stagii în Germania. La seminarul care a avut loc la 8-9 iunie 2010, ei şi-au exprimat dorinţa de a înfiinţa o asociaţie a absolvenţilor MTP.

Programe similare se desfăşoară în 13 ţări.
Managerii care încă nu au participat la MTP şi sunt interesaţi să preia experienţa germană se pot adresa la Centrul de Formare Continuă al Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei, tel: (22) 23 52 94, e-mail: training@chamber.md .
www.chamber.md