Nume
Parola
Vizualizări: 1596
Programe calitative pentru computer, utilizate acasă şi la oficiu
Chişinău, 8 Iunie 2010 — Prelucrarea fotografiilor, crearea profesionistă a unui anunţ publicitar, pregătirea unei prezentări, convertirea unui fişier audio de la/pentru telefonul mobil, protejarea propriului computer de viruşi etc - pentru toate aceste acţiuni, de obicei, sunt folosite programe foarte scumpe, deşi activităţile respective pot fi efectuate excelent cu ajutorul unor programe gratuite, care concurează şi substituie cu succes multe soft-uri comerciale.

De exemplu, programul grafic GIMP permite realizarea profesionistă a majorităţii operaţiunilor de design grafic, pentru care, cei ce nu cunosc acest program, utilizează un altul, destul de costisitor, precum Adobe Photoshop. Programele gratuite antivirus protejează cu o siguranţă maximă calculatorul Dvs şi fără plată pentru abonament... etc.

Dacă doriţi să aflaţi mai multe informaţii referitor la tema respectivă, Centrul de Formare Continuă al Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei vă propune să participaţi la un curs unicat de instruire, în cadrul căruia veţi deprinde să utilizaţi eficient cele mai bune şi gratuite programe pentru computer, folosite zi de zi, acasă sau la oficiu.

Astfel, veţi economisi banii, nu veţi recurge la „piraterie" şi veţi însuşi şi o gamă vastă de tehnici, care vă vor oferi o mulţime de posibilităţi de lucru la computer. După frecventarea acestui curs, calculatorul va deveni aliatul Dvs - un ajutor sigur şi econom, veţi utiliza computerul liber şi încrezut.

Pentru participarea la acest curs este necesar să deţineţi minimum de deprinderi şi abilităţi de bază pentru lucru la computer. Acest training este elaborat, în mod special, pentru persoanele care nu au încă cunoştinţe şi deprinderi referitor la softu-rile gratuite.

Cursul se desfăşoară de 2 ori/săptămână, seral şi de zi, în grupe mici, până la 10-12 persoane, în sala de computere a Centrului de Formare Continuă al Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei, sub coordonarea experimentată a profesorului. Pentru fiecare participant este asigurat loc separat de muncă. Limbile de lucru: română, rusă.

Programul include:

* Prezentarea generală a celor mai bune şi gratuite softuri. Sursele de pe Internet şi instalarea pe computer.
* Lucrul în pachetul Open Office cu: procesorul de text Writer, tabelul electronic Calc, pachetul de prezentare grafică Impress, editorul de grafică vectorială Draw, baza de date Base etc.
* Redactorul grafic Gimp. Instalarea şi configurarea. Prelucrarea graficii digitale şi a fotografiilor.
* Prelucrarea informaţiei audio, descrierea formatelor, convertirea, păstrarea.
* Programe de siguranţă şi de îngrijire pentru computer. Antivirus, firewall şi alte programe.

Informaţii suplimentare şi înscriere: (373 22) 23-72-19, post@chamber.md .
www.chamber.md