Nume
Parola
Vizualizări: 2070
Cum putem optimiza Proiectul legii cu privire la eficienţa energetică?
13 Mai 2010 — Un studiu care analizează Proiectul legii cu privire la eficienţa energetică, insistând pe acele aspecte care ar putea fi optimizate, până la adoptarea Proiectului respectiv în plenul Parlamentului, va fi prezentat vineri, 14 mai 2010. Evenimentul va avea loc începând cu ora 14:00, în sala de conferinţe a IDIS „Viitorul”, et. 2, situată pe str. Iacob Hîncu 10/1.

La dezbateri sunt invitaţi deputaţi în Parlamentul RM, primari şi preşedinţi de raioane, oficiali de la Ministerul Economiei, Ministerului Mediului, Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale, Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică, reprezentanţi ai mediului academic, misiunilor diplomatice şi organizaţiilor internaţionale rezidente în RM, precum şi mass-media.

Autorul studiului, Ion Muntean, supune unei analize riguroase Proiectul de lege cu privire la eficienţa energetică pe fonul prevederilor directivelor europene şi evidenţiază aspectele care ar putea tergiversa implementarea legii. În mare, acele aspecte sunt legate de: lipsa unui mecanism predictibil de stimulare a iniţiativelor de promovare a eficienţei energetice, susţinerea financiară, în special sustenabilitatea Fondului de eficienţă energetică. Autorul se va referi şi la necesitatea de a evalua performanţa energetică a clădirilor, ţinând cont de pierderile însemnate de energie în sectorul locativ.