Nume
Parola
Vizualizări: 2194
26 martie 2010: Ministerul Educaţiei inaugurează, împreună cu campionul Ion Dosca şi artistul Tudor Ungureanu, grădiniţa renovată din Pănăşeşti, Străşeni
Pănăşeşti, Străşeni, 25 Martie 2010 — Campionul Ion Dosca şi artistul Tudor Ungureanu – personalităţi originare din raionul Străşeni – se alătură Ministerului Educaţiei la sărbătoarea de inaugurare a grădiniţei renovate din satul Pănăşeşti, Străşeni. Acţiunea se desfăşoară cu genericul „Tot satul mă ajută să cresc OM MARE”.

Evenimentul va avea loc vineri, 26 martie 2010, la ora 10.00, în satul Pănăşeşti, r. Străşeni. Organizatorii asigură transportul în cadrul vizitei media. Plecarea din Chişinău la ora 9.00, de pe str. 31 August, 93. Jurnaliştii care doresc să participe la eveniment vor suna la tel.: 232.771.

PERSONALITĂŢI INVITATE LA EVENIMENT, ORIGINARE DIN RAIONUL STRĂŞENI:
• Campionul mondial la jocul de dame Ion DOSCA, originar din raionul Străşeni
• Artistul Tudor UNGUREANU, starostele şi cobzarul grupului etno-folcloric „Ştefan Vodă” din Căpriana, Străşeni

PARTICIPĂ:

MINISTERUL EDUCAŢIEI:
• Leonid BUJOR, Ministrul Educaţiei
• Nadejda VELIŞCO, Director Executiv al Proiectului „Educaţie pentru Toţi”, Şefă Direcţie Învăţământ Superior
• Lia SCLIFOS, Coordonatorul Proiectului „Educaţie pentru Toţi”

UNICEF şi BANCA MONDIALĂ, partenerii iniţiativei:
• Alexandra YUSTER, Reprezentant UNICEF în Republica Moldova
• Ala PÎNZARI, Operations Officer ECSHD la Banca Mondială
• Larisa VÎRTOSU, Coordonator Programe Educaţie Timpurie, UNICEF

ADMINISTRAŢIA RAIONALĂ ŞI LOCALĂ
• Nicolae ROBU, Preşedintele Raionului Străşeni
• Iulia CERTAN, Şefa Direcţiei Educaţie
• Vasile FODEA, Primarul localităţii Pănăşeşti
• Viorica ISTRATI, Directorul grădiniţei de copii din Pănăşeşti
• 11 consilieri locali
• Toţi directorii de grădiniţă din raion

La festivitatea de inaugurare a grădiniţei renovate va evolua, alături de copiii din grădiniţă, Formaţia de copii “MUGURAŞII” din s. Căpriana, r. Străşeni, acompaniată de Mihai BOBEICĂ, directorul Şcolii de Arte, or. Străşeni.

Grădiniţa din satul Pănăşeşti, Străşeni, este renovată şi dotată în cadrul Proiectului „Educaţie pentru Toţi – Iniţiativă de Acţiune Rapidă”, realizat din sursele unui grant oferit Republicii Moldova de Fondul Catalitic. Grantul este administrat de Banca Mondială, iar activităţile Proiectului sunt implementate, cu asistenţa UNICEF, de Ministerul Educaţiei.

Proiectul „Educaţie pentru Toţi” în Moldova repară grădiniţe, le dotează cu materiale didactice, cărţi, jucării, mobilier şi terenuri de joc, instruieşte cadre didactice şi administrative şi elaborează documente de politici educaţionale.

Proiectul „Educaţie pentru Toţi – Iniţiativă de Acţiune Rapidă” face parte din FAST TRACK INITIATIVE, care reprezintă un parteneriat global în asigurarea educaţiei pentru toţi.

* * *

Fişiere biografice ale personalităţilor originare din raionul Străşeni, invitate la festivitatea de inaugurare a grădiniţei din Pănăşeşti

Ion DOSCA este mare maestru internaţional la jocul de dame şi campion mondial în 1999 (Sao Paulo, Brazilia). Vicecampion mondial în 1996 şi medaliat cu bronz la mondiale în 1993, 2004 şi 2007. Decorat cu ordinul „Gloria Muncii” (1999). În aprilie 2009, a devenit pentru a 15-a oară campion al Republicii Moldova la jocul de dame. Campion al Uniunii Sovietice (1991) şi campion al Statelor Unite ale Americii (2000).

Născut în satul Bucovăţ, raionul Străşeni. 55 de ani. Şi-a început cariera sportivă la vârsta de 12 ani. Are o fiică în clasa a 11-a, care a obţinut locuri premiante la cinci obiecte la olimpiadele naţionale.

Tudor UNGUREANU este starostele şi cobzarul grupului etno-folcloric „Ştefan Vodă” din Căpriana, Străşeni. Muzician originar din Căpriana şi preşedinte al Fundaţiei culturale „Căpriana”. 47 de ani, tată a doi copii. Tudor Ungureanu a moştenit harul muzical al familiei Ungureanu şi a dus departe farmecul muzicii populare, cântând în faţa unor personalităţi importante din lume.

* * *
Aurelia GUZUN
Specialist în comunicare şi mobilizare comunitară
Proiectul Ministerului Educaţiei al Republicii Moldova „Educaţie pentru Toţi – Iniţiativă de Acţiune Rapidă”
Piaţa Marii Adunări Naţionale, 1
MD-2033, Chişinău, Republica Moldova
Tel.: 23.38.97, Fax: 23.31.39
Web: www.prescolar.edu
E-mail: efafti@edu.md,
educatie.pentru.toti@gmail.com