Nume
Parola
Vizualizări: 2168
Invitaţie Eveniment Media, 19 noiembrie 2009: Copiii prezintă propria cercetare privind Drepturile Copilului în Moldova
Chişinău, 18 Noiembrie 2009 — Copii din Moldova prezintă propria cercetare privind Drepturile Copilului în Moldova, cu ocazia aniversării a 20-a de la adoptarea Convenţiei privind Drepturile Copilului.

Cine: Copii din Grupul de Lucru pentru Monitorizarea Drepturilor Copilului în Moldova

Ce: Prezintă rezultatele „Studiului privind Drepturile Copilului în Moldova. 2009”, efectuat în anul aniversării a 20-a de la adoptarea Convenţiei ONU privind Drepturile Copilului.

Unde: Sala de conferinţe a Agenţiei de ştiri Info-Prim, str. Puşkin, 22, Casa Presei, et. 4

Când: Joi, 19 noiembrie 2009, ora 14.00

Context:
Cercetarea copiilor, realizată cu sprijinul Centrului de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC), a cuprins 13 regiuni ale ţării şi este primul studiu despre drepturile copilului în Moldova, realizat de copii. Iniţiativa „Copiii monitorizează respectarea propriilor drepturi” beneficiază de susţinerea acordată de Organizaţia Suedeză „Salvaţi Copiii”, Guvernul Statelor Unite ale Americii şi Reprezentanţa UNICEF în Moldova.

Raportul copiilor constată în ce măsură şi din ce surse copiii din Moldova sunt informaţi despre drepturile lor; care este gradul de respectare a drepturilor copilului în ţară; cât de bine sunt cunoscute instituţiile pe care copiii le pot contacta în cazul încălcării drepturilor lor; şi care sunt acţiunile pe care copiii le propun pentru îmbunătăţirea situaţiei drepturilor copilului.

Organizator:
Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului
Tel./fax: 72.65.98, 74.78.13
E-mail: ciddc@yahoo.com, monitor.childrights@gmail.com
Web: http://www.childrights.md

Partener în comunicare:
URMA ta
E-mail: urma.ta@gmail.com