Nume
Parola
Vizualizări: 3642
MONITORUL OFICIAL al Drepturilor Copilului în Moldova, Nr. 10 (14) / 2009
Chişinău, 3 Noiembrie 2009 — Buletinul informativ al Grupului de Lucru al Copiilor pentru Monitorizarea Drepturilor Copilului în Moldova, creat de Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului.

MONITORUL OFICIAL al Drepturilor Copilului în Moldova prezintă în premieră, în supracoperta ediţiei sale cu Nr. 10 (14), posterul consacrat aniversării a 20-a de la adoptarea Convenţiei ONU privind Drepturile Copilului, editat de Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC). Conceptul posterului a fost formulat de copiii din Grupul de Lucru pentru Monitorizarea Drepturilor Copilului în Moldova. Contribuţii: Igor Guzun & Lică Sainciuc. Poster realizat cu sprijinul Reprezentanţei UNICEF în Moldova şi Ikea.

De asemenea, buletinul informativ consemnează prezenţa Centrului de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului în Moldova într-o vizită de studiu la Nice (Franţa), axată pe implementarea şi extinderea iniţiativelor eficiente şi inovatoare în domeniul asistenţei acordate copiilor aflaţi în situaţii de risc.

Titlurile ediţiei:

• DOI COPII AU TRANSMIS MINISTRULUI EDUCAŢIEI constatările copiilor despre respectarea şi încălcarea Dreptului la Educaţie

• UN VIITOR PENTRU FIECARE COPIL. Moldova a fost prezentă la reuniunea partenerilor BICE de la Nice, consacrată schimbului de experienţă şi bune practici în domeniul asistenţei pentru copiii aflaţi în situaţii de risc

• Copiii şi adolescenţii din Mereni, Anenii Noi, au fost ajutaţi în timpul unor spectacole să răspundă la riscurile reale ale MIGRAŢIEI, EXPLOATĂRII ŞI TRAFICULUI

• Drepturile copilului în ştiri:
• MUNCA COPILULUI ESTE CARTEA
• Drepturile copiilor, pe înţelesul lor
• Două filme în desen animat, create de tineri din Moldova, au fost premiate la Moscova

MONITORUL OFICIAL al Drepturilor Copilului în Moldova consemnează activităţile copiilor din Grupul de Lucru al Copiilor pentru Monitorizarea Drepturilor Copilului, creat de Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) în iulie 2008. Iniţiativa CIDDC este realizată în cadrul proiectului „Copiii monitorizează respectarea propriilor drepturi”, cu sprijinul acordat de Organizaţia Suedeză „Salvaţi Copiii”, Guvernul Statelor Unite ale Americii şi Reprezentanţa UNICEF în Moldova.

Mesajul Grupului de Lucru al Copiilor pentru Monitorizarea Drepturilor Copilului este: „În Moldova toate lucrurile trebuie să înceapă cu dreptul. Cu dreptul copilului".

Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC)
Str. E. Coca 15, Chişinău, MD 2008, Moldova
Tel./fax: 72.65.98, 74.78.13
E-mail: ciddc@yahoo.com, monitor.childrights@gmail.com
Web: http://www.childrights.md

Partener în comunicare:
URMA ta
E-mail: urma.ta@gmail.com