Nume
Parola
Vizualizări: 2611
Anunţ media: 19 octombrie 2009, Forum Teatral la Liceul din Mereni, Anenii-Noi, în contextul Zilei Europene Anti-trafic
Chişinău - Mereni, Anenii Noi, 15 Octombrie 2009 — Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului organizează un Forum Teatral la Liceul din Mereni, Anenii-Noi.

Evenimentul se desfăşoară în contextul Zilei Europene Anti-trafic, marcată la 18 octombrie 2009.

CE: Tineri actori vor juca un spectacol inspirat din realitatea zguduitoare a traficului de fiinţe umane şi migraţiei.

CINE: Echipa de tineri voluntari – studenţi, viitori asistenţi sociali, elevi din diferite instituţii de învăţământ din ţară – organizatori ai Forumului Teatral, care sunt implicaţi în iniţiativa „Tinerii previn traficul de fiinţe umane şi migraţia”, promovată de Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului.

UNDE: Liceul Teoretic din satul Mereni, raionul Anenii-Noi.

CAND: luni, 19 octombrie 2009, ora 11.00.

Organizator:
Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC)
Tel./fax: 72.65.98, 74.78.13
E-mail: ciddc@yahoo.com, monitor.childrights@gmail.com
Web: http://www.childrights.md

Important:
Jurnaliştii care vor să însoţească echipa de actori la spectacolul Forumului Teatral din Liceul Teoretic din Mereni, Anenii Noi, îşi pot anunţa prezenţa la adresa electronică: ciddc@yahoo.com sau la tel.: 72.65.98, 74.78.13, pentru a fi anunţaţi despre detaliile acestei vizite de presă, organizată de CIDDC.

Persoană de contact: Dumitru Berzan (tel.: 0793 77 474)

Autobuzul cu actori pleacă din Chişinău spre Mereni luni, 19 octombrie, ora 9.30, din faţa hotelului „Chişinău”.

Context:
Scopul Forumului Teatral este de a prezenta realitatea traficului de fiinţe umane şi de a-i ajuta pe copiii şi adolescenţii din localităţile rurale şi din comunităţile izolate să facă faţă situaţiilor de risc, oferindu-le, prin intermediul scenelor dramatice, posibilitatea de a-şi dezvolta deprinderile de viaţă în formarea unor atitudini şi luarea unor decizii potrivite. În cadrul spectacolelor de Forum Teatral, fiecare spectator poate să participe la scenetă şi să propună soluţii pentru rezolvarea situaţiei.

Echipa de tineri actori a fost instruită în cadrul atelierelor de lucru din august 2009. Actorii abia formaţi urmează să prezinte în total 30 de spectacole ale Forumului Teatral, în cadrul turneului ce a început în septembrie curent, şi va cuprinde, timp de patru luni, câteva regiuni ale ţării: Anenii-Noi, Călăraşi, Cimişlia, Criuleni şi Teleneşti.