Nume
Parola
Vizualizări: 2536
MONITORUL OFICIAL al Drepturilor Copilului în Moldova, Nr.8 (12) / August 2009
Chişinău, 1 Septembrie 2009 — Buletinul informativ al GRUPULUI DE LUCRU AL COPIILOR PENTRU MONITORIZAREA DREPTURILOR COPILULUI ÎN MOLDOVA, "MONITORUL OFICIAL al Drepturilor Copilului în Moldova", prezintă, în această ediţie, observaţiile copiilor privind respectarea şi încălcările Dreptului Copilului la Odihnă, Timp Liber şi Joc.

Copiii din Grupul pentru Monitorizarea Drepturilor Copilului în Moldova au prezentat, în cadrul celui de-al şaptelea atelier de lucru, organizat de Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului CIDDC), observaţiile lor cu privire la respectarea şi încălcarea acestui drept şi au lansat o cercetare, axată pe situaţia drepturilor copilului în Moldova, în ajunul aniversării a 20-a de la adoptarea Convenţiei privind Drepturile Copilului, marcată în noiembrie 2009.

Un alt subiect-cheie al MONITORULUI povesteşte despre un grup de tineri din Moldova, care încearcă „să schimbe realitatea dramatică a traficului de fiinţe umane prin intermediul reprezentărilor dramatice ale forumului teatral”.

Alte titluri ale ediţiei:

• „Mediul este marele câştigător al concursului „Deşeurile – o lacrimă a Terrei”, afirmă Grupul de Iniţiativă „Glasul Tinerilor” într-o broşură editată la Chişinău.

• Telefonul Copilului 0 800 11116

• Concurs: Tinerii îşi exprimă vizual opinia asupra migraţiei şi diversităţii

MONITORUL OFICIAL al Drepturilor Copilului în Moldova este editat prin contribuţia celor 25 de copii din Grupul de Lucru al Copiilor pentru Monitorizarea Drepturilor Copilului, creat de Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) în iulie 2008. Iniţiativa CIDDC este realizată în cadrul proiectului „Copiii monitorizează respectarea propriilor drepturi”, cu sprijinul acordat de Organizaţia Suedeză „Salvaţi Copiii”, Misiunea Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în Moldova, Agenţia Suedeză de Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida), Fundaţia SOROS Moldova şi Reprezentanţa UNICEF în Moldova.

Mesajul Grupului de Lucru al Copiilor pentru Monitorizarea Drepturilor Copilului este: „În Moldova toate lucrurile trebuie să înceapă cu dreptul. Cu dreptul copilului".