Nume
Parola
Vizualizări: 1685
Comisia Electorală Centrală a aprobat textul mesajului de mulţumire adresat tuturor persoanelor implicate în campania electorală la alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie 2009
Chisinau, 18 August 2009 — În şedinţa de marţi, 18 august 2009, Comisia Electorală Centrală a aprobat textul mesajului de mulţumire adresat tuturor persoanelor implicate în campania electorală la alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie 2009.

În mesaj se spune că alegerile parlamentare anticipate au reprezentat un test pentru întreaga societate. Rata ridicată de participare la scrutinul din 29 iulie curent este o dovadă a înaltului spirit civic, precum şi a ataşamentului faţă de valorile democratice al cetăţenilor Republicii Moldova. Comisia Electorală Centrală exprimă mulţumire membrilor consiliilor electorale de circumscripţie şi birourilor electorale ale secţiilor de votare pentru profesionalism şi dedicare în îndeplinirea atribuţiilor delegate pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a XVIII-a din 29 iulie 2009. Totodată, Comisia manifestă gratitudine administraţiei publice centrale şi locale, concurenţilor electorali, observatorilor naţionali şi internaţionali, reprezentanţilor mass-media şi tuturor alegătorilor pentru conlucrare în cadrul alegerilor Parlamentului Republicii Moldova

Marţi, CEC a decis publicarea rezultatelor finale ale alegerilor din 29 iulie 2009 în ansamblu pe ţară, dizolvarea consiliilor electorale de circumscripţie şi birourilor electorale ale secţiilor de votare, precum şi eliberarea legitimaţiilor deputaţilor aleşi în Parlamentul Republicii Moldova la 29 iulie 2009, eveniment ce va avea loc pe data de 21 august ora 09.00 în sala de şedinţe din incinta Guvernului cu intrarea din strada Puşkin.

Alte chestiuni discutate la şedinţă au vizat atribuirea de mandate de consilier în consiliile raionale, orăşeneşti, comunale şi săteşti.  

Comisia Electorală Centrală