Nume
Parola
Vizualizări: 2584
MONITORUL OFICIAL al Drepturilor Copilului, Nr. 7 (11) / IULIE 2009
Chişinău, 3 August 2009 — BULETIN INFORMATIV AL GRUPULUI DE LUCRU AL COPIILOR PENTRU MONITORIZAREA DREPTURILOR COPILULUI ÎN MOLDOVA, Nr. 7 (11) / IULIE 2009

TITLURILE EDIŢIEI

„LĂSAŢI COPIII SĂ SE BUCURE DE VIAŢĂ!”. Este unul dintre titlurile propuse de membrii Grupului de Lucru al Copiilor pentru Monitorizarea Drepturilor Copilului, pentru Raportul anual despre Respectarea Drepturilor Copilului în Moldova.

„DREPTURILE COPILULUI SUNT SCOPUL NOSTRU”

75 DE PROFESIONIŞTI DIN ROMÂNIA ŞI REPUBLICA MOLDOVA SE PREGĂTESC ÎMPREUNĂ PENTRU A ASISTA COPIII SINGURI ACASĂ. Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului, împreună cu Asociaţia Alternative Sociale, organizează 4 seminare de pregătire pentru 75 de profesionişti din România şi Republica Moldova, care lucrează cu copiii ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate.

GRUPUL DE LUCRU AL COPIILOR PENTRU MONITORIZAREA DREPTURILOR COPILULUI ARE NEVOIE DE 5 MEMBRI

AVOCATUL COPILULUI A ORGANIZAT O MASĂ ROTUNDĂ CU REPREZENTANŢII PARTIDELOR POLITICE. Avocatul parlamentar pentru protecţia drepturilor copilului, Tamara Plămădeală, a organizat o masă rotundă cu reprezentanţii partidelor politice, cu genericul „Situaţia copiilor rămaşi fără supraveghere ca urmare a migraţiei părinţilor la muncă peste hotare”.

CONCURS FOTO 2009. Despre copii, fără violenţă!

* * *
„MONITORUL OFICIAL AL DREPTURILOR COPILULUI ÎN MOLDOVA” este editat prin contribuţia celor 22 de copii din Grupul de Lucru al Copiilor pentru Monitorizarea Drepturilor Copilului, creat de Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) în iulie 2008.

Iniţiativa CIDDC este realizată în cadrul proiectului „Copiii monitorizează respectarea propriilor drepturi”, cu sprijinul acordat de Organizaţia Suedeză „Salvaţi Copiii”, Misiunea Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în Moldova, Agenţia Suedeză de Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) şi Fundaţia SOROS Moldova.

Mesajul Grupului de Lucru al Copiilor pentru Monitorizarea Drepturilor Copilului este: „ÎN MOLDOVA TOATE LUCRURILE TREBUIE SĂ ÎNCEAPĂ CU DREPTUL. CU DREPTUL COPILULUI”.

Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC)
Str. E. Coca 15, Chişinău, MD 2008, Moldova Tel./fax: 71.65.98, 74.78.13
E-mail: ciddc@yahoo.com, monitor.childrights@gmail.com Web: www.childrights.md

Partener în comunicare: URMA ta
E-mail: urma.ta@gmail.com